Ekonomi Beylikdüzü’nden sonra rotası Bayrampaşa oldu

Beylikdüzü’nden sonra rotası Bayrampaşa oldu

16.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü’ndeki projeyle ismini duyuran Semerkand’ın yeni lokasyonu Bayrampaşa oldu. Birkaç projeye daha başlayacaklarını belirten Cabir Bayrak, “Bizim için doğru lokasyon önemli” dedi

Beylikdüzü’nden sonra rotası Bayrampaşa oldu

Konut üretimi için İstanbul, yazlık üretimi için ise Muğla Bodrum’u ana rotaları olarak belirleyen Semenkand Yapı, tamamladığı yazlıklardan sonra şimdi İstanbul’da ikinci bir çalışmaya daha hazırlanıyor. Beylikdüzü’nde gerçekleştireceği Semerkand Line projesinin yanı sıra Bayrampaşa projesi için de ilk adımı attı. Firma, böylece İstanbul’a 80 milyon dolarlık emlak yatırımı yapmış olacak. Semerkand Line’nin yatırım bedeli 65 milyon dolar olurken, Bayrampaşa’daki projeye ayrılan bütçe ise 15 milyon dolar oldu. Firma, birkaç yeni proje geliştirmek için de çalışmaları sürüyor.

Her kesime hitap ettik
Projeler hakkında bilgi veren Semerkand Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cabir Bayrak, Beylikdüzü’nde inşaatına Ağustos 2010’da başladıkları projede hızla ilerlediklerini kaydetti. Mart 2013’te tamamlamayı planladıkları projenin 26 bin metrekare arsa üzerinde 110 bin metrekarelik inşaat olarak planladıklarını belirten Bayrak, şu bilgileri verdi:
“Projede her kesime hitap eden bir konsept belirlemeye özen gösterdik. 37 farklı tasarımdaki konutların sayısı 555. Bunlara ilaveten 30 metrekare ile 950 metrekare arasında değişen 99 işyeri de planladık.”
Projede sergiledikleri çevreci yaklaşımın altını çizen Bayrak, arsanın yüzde 85’inin rekreasyon alanı olarak ayrıldığını dile getirdi. Ayrıca projede 2 bin 250 metrekarelik sosyal tesisle de bir başka ayrıcalık yarattıklarını kaydeden Bayrak, tüm bunlar bir araya geldiğinde yıl sonuna kadar projenin satışını yüzde 70 oranında tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Bayrak, ilk dört aydaki sonuçların bu hedefe ulaşılabileceklerini ortaya koyduğunu belirtti.

24 ayda tamamlanacak
Bayrampaşa planları hakkında konuşan Bayrak, 5 bin metrekarede 20 bin metrekarelik inşaat olarak tasarladıkları proje için yılın ikinci yarısında temel atacaklarını bildirdi. Bayrak, projeyi 24 ayda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Doğru lokasyona önem veriyor
Cabir Bayrak, doğru lokasyona verdikleri önemin altını çizdi. İstanbul ve Muğla’da doğru bir hatta ilerlediklerini kaydeden Bayrak, bu konuda Proje Geliştirme Grup Başkanı Çetin Çapan’ın son derece önemli bir katkısı olduğunu belirtti. Bayrak, “Burada hedef, sayı değil. Hedef, doğru lokasyon ve şirket prensiplerinden taviz verilmeden projelerin gerçekleştirilmesi” dedi.

Ezel’in rakibinin yeni projesi Exen İstanbul
Ezel dizisinde Kenan Birkan rolüyle dikkatleri üzerine çeken Haluk Bilginer’in dizideki yeni projesi için Exen İstanbul kulesi seçildi

İnşaat sektöründe konut, ofis, endüstriyel tesisler gibi projelere imza atan Sur Yapı’nın son konukları, bir televizyon kanalında halen gösterimi devam eden Ezel dizisinin oyuncuları oldu.
Firmanın 650 milyon dolarlık değere sahip olan Exen İstanbul projesi, oyuncular için çekim seti oldu. Dizide çok zengin bir işadamı olan Kenan Birkan’ın (Haluk Bilginer) projesi olarak Exen İstanbul’daki kulenin temeli gösterildi. Tuncel Kurtiz, Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere ve Yiğit Özşener başta olmak üzere tüm dizi oyuncularını katıldığı çekimden sonra satış ofisini ziyaret eden Haluk Bilginer, proje hakkında detaylı bilgi aldı. Bilginer, bölgenin değer kazanmasında projenin büyük katkısı olacağını ifade etti.

44 katlı kule rezidans
Konumlandığı Çamlıca’da arsa büyüklüğüyle de Anadolu yakasının önemli projelerinden biri olarak gösterilen Exen İstanbul, anayolların merkezinde, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin yanında yer alıyor. Toplamda 1.038 konuttan oluşan projede yatay binalar 11-15 katlı, 160 metre yüksekliğindeki kule rezidansı ise 44 katlı olacak.
36 metrekarelik stüdyolardan 355 metrekarelik konutlara kadar farklı daire tiplerinin bulunduğu projede yatay bloklardaki tüm daireler yaklaşık 20 bin metrekarelik bir bahçeye bakıyor.
Yüzde 75’i yeşil alan ve rekreasyon alanından oluşan proje, göleti, havuzları, fıskiyeleri, çocuk parkları, fun golf sahası, açık fitness alanları ve meyve bahçelerinin de içinde yer aldığı birçok sosyal alanıyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Peşinatı bir yıl boyunca vade farksız öteledi
Ukra İnşaat, Beylikdüzü’ndeki projesi Ukra City’de yeni bir kampanya başlattı. Yeni kampanyaya göre peşinatı oluşturan yüzde 25’lik kısım faiz ve vade farkı olmaksızın bir yıl ötelenebiliyor. Ayrıca, yüzde 75’lik kısım için de banka kredisi kullanılabiliyor. Kampanyada peşin alımlara da yüzde 10 fiyat indirimi uygulayan Ukra İnşaat, projeden ikinci evini alanlara yaptığı indirim tutarını yüzde 15’e kadar çıkarıyor.
Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, kampanyanın diğer avantajları hakkında şunları söyledi:
“Ukra City’nin 1.646 konuttan oluşan birinci fazına özel kampanya da banka kredisi kullanarak ev sahibi olacaklar için kredi faiz oranları artmayacak. Bu süre içerisinde faizlerdeki olası düşüşler tüketici lehine yansıtılıyor. Bizim yarattığımız ödeme kolaylıkları da var. 60 aya kadar vadelerde biz kredilendirme yapıyoruz. Komşusu veya arkadaşını da ev sahibi yapanlara kendi kredilerinin 3 bin TL’ye kadar olan üç taksidini de biz karşılıyoruz.” Yüzde 85’i yeşil alan olarak planlanan projede satışta olan 1.646 konutluk ilk fazda bugüne kadar 1.000 konut sahibini buldu.

Haberin Devamı

Enerji verimliliğiyle sürdürülebilir binalar
Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya önem gösteren Soyak, bu yıl 4’üncüsü Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen EKODesign Konferansı’nın sponsorları arasında yer alırken organizasyona üst düzey yönetim olarak ilgi gösterdi. Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel, konferansta ‘Türkiye’de sürdürülebilir yapılaşma ve binalarda enerji performansı yönetmeliği’ başlıklı panelin moderatörlüğünü üstlenen isim oldu.
Soyak Holding CEO’su M.Emre Çamlıbel, gayrimenkulün dünyanın geleceğini çevre dostu uygulamalarla şekillendireceğini vurgulayarak, aynı zamanda Çevre Dostu Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) Kurucu Üyesi olan Soyak’ın yeni nesillerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerini sürdüreceğini ve sektörün gelişimi yönündeki çalışmaların içinde yer alacağını söyledi.

Yüzde 50’ye varan tasarruf
Çamlıbel, sürdürülebilir gayrimenkul için enerji verimliliği ve enerji tasarrufu uygulamalarının kilit rol oynadığını belirterek, Türkiye’de Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin, mevcut binalarda uygulanabilmesi için en kritik noktanın sektöre yönelik verilecek teşvikler kapsamında olduğunu vurguladı. Teşviklerin, aynı zamanda enerji tasarrufunda maddi kazanımlar elde edilmesine hız kazandıracağı gibi, sektörün büyümesi, çevre ve istihdama olan katkısının da önemli olacağını belirtti.
Oturumda konuşan BES Enerji Danışmanlık Başkanı Mehmet Serkan Emin, sertifikalı yeşil binaların sağladığı enerji tasarrufuna ve ekonomik kazanımlara dikkat çekerek, özellikle izolasyon, ısıtma-soğutma ve aydınlatma sistemleri konusundaki uygulamaların önem taşıdığını söyledi. Sürdürülebilir bina kapsamında olabilmek için önce yeşil bina olmanın önemine değinen Emin, bu binalarda enerji kullanımında yüzde 24’ten yüzde 50’ye varan tasarruf oranlarının yakalanabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Nisan ayı için kişiye özel kampanya
İş Bankası, ev sahibi olmak isteyenler için nisan ayında kişiye özel kredi fırsatları geliştirdi. Kurumun geliştirdi ‘Nisan Ayı Ev Kredisi’ isimli kampanya doğrultusunda kendi evinin sahibi olmak isteyen müşterilere özel uygulamalar geliştiriliyor. Bu doğrultuda iki özel çalışma söz konusu. Birincisi kişiye özel ödeme planları. Diğeri uygun taksitli konut kredisi fırsatı. İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, konut almak isteyen banka müşterileri sabit dosya masrafı ve işlem masrafları dışında ek bir komisyon ödemeksizin ev kredisi kullanarak ev sahibi olabilecek.
Diğer yandan, İş Bankası kredi kartı ve otomatik ödeme talimatından oluşan ‘Maximum Ev Paketi’ kapsamındaki İş Bankası müşterileri, konut sigortası ve DASK’ı İş Bankası’na yaptırmaları halinde 12-120 ay arası vadeli ve yüzde 0 .79 faiz oranından başlayan avantajlı koşullardan yararlanabilecek. Bankadan yapılan açıklamaya göre, kampanya, 29 Nisan 2011 tarihine kadar geçerli olacak.