Ekonomi Çengelköy’deki 86 villanın temelini ağustosta atacak

Çengelköy’deki 86 villanın temelini ağustosta atacak

20.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Selimoğlu Group ve Demirland İnşaat’ın hayata geçirdiği 86 villalık Çengelköy Park Evleri’nde temel ağustosta atılacak. Projede, eski İstanbul sokakları ve mahalle kültürü yeniden yaşatılarak, komşuluk ilişkileri de canlandırılacak

Çengelköy’deki 86 villanın temelini ağustosta atacak

Selimoğlu Group ile Demirland İnşaat’ın ortak projesi olarak Çengelköy’de hayata geçirilen Çengelköy Park Evleri, 86 villa, 83 rezidans, sosyal alanlar ve çarşıdan oluşuyor. Ağustos ayının ikinci yarısında temeli atılacak olan projenin 24 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor.
Projenin geleneksel ve modern Türk mimarisine uygun olarak tasarlandığını ifade eden Çengelköy Park Evleri Proje Koordinatörü Cemal Kurtoğlu, projede eski İstanbul sokakları ve mahalle kültürünü yeniden yaşatarak, komşuluk ilişkilerini de canlandıracaklarını dile getirdi.
Çengelköy Park Evleri’nin İstanbul Boğazı’na hakim Çengelköy sırtlarında 65 bin metrekare alan üzerine kurulduğuna vurgu yapan Kurtoğlu, İstanbul Boğazı’nın mimari ve estetik görüntüsünü bir arada buluşturan projenin şehrin tam ortasında merkezi bir yerde bulunduğunu söyledi.

Boğaz manzaralı
Kurtoğlu, “Çengelköy Park Evleri, Boğaziçi Köprüsü’ne 4.3, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 9.4, Çengelköy sahiline 2.2, yeni açılacak olan Üsküdar Çekmeköy Metro hattı İstasyonuna 1.8, Üsküdar’a ise 7.2 km mesafede bulunuyor” dedi.
Projenin iş merkezlerine de oldukça yakın konumlandığını ifade eden Kurtoğlu, “Projemiz Kavacık 8.2, Kadıköy’e 8, Ümraniye merkeze 3.2, Taksim’e 12.5, Beşiktaş’a 9, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 30, Atatürk Havaalanı’na 25, Bağdat caddesine de 10 km mesafede” diye konuştu.
İstanbul Boğazı’na hakim konumda olan projenin insanlara iyi, kaliteli yaşam alanı ve mutlu bir aile ortamı sunmak amacıyla hazırlandığını vurgulayan Kurtoğlu, İstanbul’da Boğaz’a bakan bu büyüklükte başka bir arazinin olmadığını kaydetti.
“Efekta Mimarlık imzasını taşıyan proje, mimarisi ile Türkiye’de bir ilk” diyen Kurtoğlu, böyle nadir bir arazide doğru proje yapabilmek için 5 farklı mimari grup ile konsept proje çalışması yaptıklarını, projeyi istenilen şekilde en iyi şekilde tasarlayan Efekta Mimarlık firması ile çalıştıklarını anlattı. Kurtoğlu, “Projede öne çıkarılmasını istediğimiz komşuluk ilişkilerinin daha zengin şekilde yaşama geçirilmesine dikkat ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mahalle kültürü ÖRNEK OLUŞTURDU
Çengelköy Park Evleri projesinin tasarımcısı olan Efekta Mimarlık’tan Yüksek Mimar Kayhan Çakanel de, şunları dile getirdi:
“Mimari grup olarak, geleneksel olan, ancak günümüz yaşam koşullarında maalesef unutmaya başladığımız mahalle kültürümüzün güzelliklerini, eski İstanbul sokak dokusunu bu noktaya taşımanın doğruluğuna inanarak tasarıma başladık. Doğanın şekillendirdiği tasarımımızda birbirlerinin manzaralarını kesmeden, kendi mahremiyetleri içerisinde farklı ev tipolojilerinin biraraya getirilmesiyle projede sokaklar, avlular, mahalleler, çocuk parkları, gezinti alanları ve sosyal tesisler oluşturduk.”

7 tİp vİlla tasarladı
24 ay içinde bitirilmesi planlanan Çengelköy Park’ta 86 villa, 83 rezidans, sosyal alanlar ve çarşı bulunduğunu söyleyen Kurtoğlu, projede Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen büyüklükleri 400 ile 595 metrekare arasında 7 tipte villanın bulunduğuna işaret etti. Villaların yeni teknolojiye göre inşa edilmesi, her villanın içinde asansörlerinin bulunması, akıllı ev sitemi yapılması gibi özellikleri ile de dikkat çektiğini belirten Kurtoğlu, villa yaşamının getirdiği tekil yaşamın projede olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

REZİDANS VE ÇARŞI ALT ALTA
Rezidans dairelerinin 84 ile 348 metrekare arasında değiştiğine dikkat çeken Kurtoğlu, rezidans bloğunun zemin katında da çarşının bulunduğunu söyledi. İlk etapta 11 dükkândan oluşan çarşı alanının büyüklüğünü ise 2 bin 500 metrekare olarak ifade eden Kurtoğlu, projenin girişinin cadde tarafından olması nedeniyle de dükkânların caddeye cepheli olduğunu siteye ve çevreye hizmet vereceğini dile getirdi.

Esenyurt’ta yüzde 45 satış oranı yakaladı

Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atan Özyurt A.Ş. kamu binaları, rezidans daireleri, ofis alanları ve alışveriş merkezini City Center projesiyle biraraya getiriyor. Mayısın sonunda lanse edilen projede satışa sunulan dairelerin yüzde 45’i sahiplerini buldu.
Esenyurt Belediyesi ile kat karşılığı modeliyle hayata geçirilen City Center’ın, bölgenin yeni merkezi olması planlanıyor. 200 bin metrekare inşaat alanına sahip proje bünyesinde hükümet konağı, belediye binası, ilçe emniyet binası, rezidans, ofis blokları ve alışveriş merkezi yer alacak.

‘Yurtdışından talep var’
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özyurt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özyurt, “Esenyurt’ta inşasına devam ettiğimiz City Center projemizde satışlarımıza ilgi gayet iyi oldu. Haziranın başı itibariyle özellikle geçtiğimiz hafta sonu satış ofisinde çok sayıda ziyaretçi ağırladık. Bunların içinde birçok kurumsal firma da yer alıyordu” dedi.
Özyurt, “Yurtdışından da hatırı sayılır bir talep var. Aynı zamanda hem ofis hem de rezidans dairelerimizden alanların sayısı da oldukça yüksek” diye konuştu.

Haberin Devamı

170 MİLYON DOLARLIK YATIRIM BEDELİNE SAHİP
Arsa hariç 170 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen City Center, 80 ve 180 metrekare arasında değişen 250 rezidans daireden oluşuyor. Projede ayrıca 175 adet ofise yer veriliyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin sunulduğu City Center, metrekaresi 1.750 dolardan başlayan fiyatlarla ve yüzde 1 KDV avantajı ile satışa sunuldu. 130 mağazanın yer aldığı 64 bin metrekarelik alışveriş merkezinin de bulunduğu projede haziran ayı sonuna kadar lansmana özel, sıfır peşinat ve 36 aya kadar vade farksız eşit taksitli satış imkânı sunuluyor.

Haberin Devamı

Ege Boyu’nda son 30 ev satışta

Ege’nin güzelliklerini İstanbul’a taşıyan Ege Boyu’nda yer alan konutların yüzde 95’i satıldı. İnşaatına Haziran 2012’de başlanan ve 40 bin 548 metrekare arsa alanı üzerinde hızla yükselmeye devam eden Ege Boyu’nda ilk etap teslimlerinin Haziran 2014, ikinci etap teslimlerinin Ekim 2014’de yapılması planlanıyor. Alanları 42 ila 207 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1,3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 644 konuttan oluşan projede tavan yüksekliği ise 3.25 ila 3.75 metre arasında değişiyor. Yükseklikleri 1 ila 12 kat arasında değişen 17 bloktan meydana gelen Ege Boyu, 114 bin 390 metrekare inşaat alanına sahip.

Peşinat Eylül 2013’te
Peşin ödemelerde yüzde 12 iskontonun yapıldığı Ege Boyu’nda peşinatlar Eylül 2013'de ödeniyor. Peşinatlar 7 bin 184 ila 26 bin 63 lira arasında değişiyor. 2 ara ödemenin yapıldığı projede ilk ara ödeme Haziran 2014’de, ikinci ara ödeme Eylül 2014’de yapılıyor. Projede 96 ay ödenecek taksitler ise 1.418 ila 5 bin 143 lira arasında değişiyor. Projede 4+1 ve 4+1 dublekslerin satışı tamamlandı.

Haberin Devamı

Kartal’daki kulede taksİtlerİ bir yıl ertelİyor

Kartal’da hayata geçirilen Çukurova Tower’dan kampanya haberi geldi. Buna göre projede sadece yüzde 1 peşinatla konutunu alanlar taksitleri seneye ödemeye başlıyor. Üstelik projedeki KDV oranı da yüzde 1.
Kaba inşaatı haziran ayında tamamlanan ve dış cephesine başlanan Çukurova Tower, Ekim 2014’te teslim edilecek. Yüzde 1 peşinatla konutunu alanlar, peşinatın yüzde 12’sini bir yıl sonra, kalan yüzde 12’sini ise teslimde ödüyorlar. Yüzde 75’lik kısım için de projeye özel faiz oranlarıyla ve 120 aya varan vadelerle kredi alınabiliyor.
Bir diğer alternatifte ise peşinatın yüzde 5’i hemen, yüzde 30’u teslimde ödenip kalan yüzde 65’lik kısım için alınacak banka kredisi bir yıl ertelenebiliyor.
Çukurova Tower Kartal’da Adliye Sarayı’na 3 km ve Kadıköy-Kartal metro durağına 600 metrelik yürüme mesafesinde konumlanıyor. Dördüncü kattan itibaren deniz ve adalar manzarasına hakim olan Çukurova Tower, 3.4 metrelik kat yüksekliğiyle ferah bir yaşam alanı sunuyor.
Yüzde 90’ı yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılmış olan Çukurova Tower’ın sosyal tesisleri içinde, kayın ve gürgen ağaçları altında piknik alanı, açık havuz, güneşlenme terası, sauna, fitness ve wellness merkezi yer alıyor. Projede ayrıca yürüyüş parkuru, tenis kortu, basketbol sahası, sinema salonu, bilardo ve oyun salonuna yer veriliyor.

Hazine arazileri için ‘ön izin sözleşmesi’

Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, plansız alanda kalan taşınmazlara yönelik olarak yatırımcılara, satış işlemine esas olmak üzere ve taşınmazın üzerinde yapılacak yatırımların türüne uygun hale getirilmesinin sağlanması amacıyla; tescil, ifraz, tevhid, terk ve benzeri işlemlerin yapılması, gerekli izinlerin alınması ve imar planının yaptırılmasını ve onaylatılmasını, uygulama projesinin hazırlatılmasını ve onaylatılmasını sağlamak üzere ön izin sözleşmesi düzenlenerek bir yıla kadar bedelsiz ön izin verilecek.

Çevreyi kirletenlere 1.5 milyon TL’lik ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatı ile çevre denetimlerini sürdüren Bakanlık, İstanbul’da hava, trafik, gürültü, su ve tehlikeli atık kirliliği yaratan firmalara yılın ilk altı ayında 1 milyon 650 bin liralık ceza kesti. 92 ayrı denetim gerçekleştiren Bakanlığın 6 ayda kestiği ceza miktarı, geçen yılın toplamına eşit.
Çevre Kanunu’nca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliğe aykırı davrandıkları gerekçesiyle 32 farklı denetimde 766 bin 204 lira, bildirim ve bilgi verme yükümlülüklerine uymadıkları gerekçesiyle de 25 farklı denetimde 238 bin 436 lira cezai işlem uygulandı.

‘Satışa sunulan alanın 3 katı kadar talep geldi’

Zincirlikuyu-Levent’te hızla yükselen Propa Plaza’da ön talep süreci devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamaya yapan Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, “Mayıs ayında lansmanını gerçekleştirdiğimiz projemizde bir aylık süreçte satışa sunduğumuz alanın 3 katı talep aldık. Levent’te A sınıfı standartlarında müstakil ofis binası arzı oldukça sınırlı. Bu nedenle özellikle banka ve sigorta sektörlerinden müstakil A sınıfı ofis binası talebi geldi” dedi.
2014 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanan Propa Plaza’nın satış ve pazarlama çalışmaları Jones Lang LaSalle ile yürütülüyor.

Daire manzarası için ithal makine getirdi

Maltepe’de, Marmara Denizi ve Süreyya Paşa Ormanı manzarasına sahip Marmaroom’da dairelerin manzarası fotoğraf ve video görüntüleriyle gösteriliyor.
Evko& Meot Grubu’nun imzasıyla hayata geçirilen Marmaroom’da, İngiltere’den ithal edilen havadan görüntüleme aracıyla elde ettiği görüntüleri daire sahiplerinin beğenisine sunuyor.
Daire sahiplerinin bir sorunla karşılaşmalarını önlemek ve dairelerinin manzarası hakkında daha gerçekçi bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla böyle bir hizmet sunan firma, ayrıca inşaat alanında yer alan satış ofisinde, dairelerde kullanılacak ürünleri teşhir salonunda sergiliyor.