Ekonomi Çinli Haier, Eskişehir’de üçüncü fabrikasını açtı

Çinli Haier, Eskişehir’de üçüncü fabrikasını açtı

28.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çinli beyaz eşya üreticisi Haier, daha önce Eskişehir’de açtığı bulaşık ve kurutma fabrikalarının ardından, kentteki üçüncü fabrikasını 70 milyon euro yatırımla pişirici ürünleri alanında açtı.

Çinli Haier, Eskişehir’de üçüncü fabrikasını açtı

MELTEM GÜNEŞ / Eskişehir - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Haier’in yeni fabrikasının açılış töreninde, “Kurulduğu günden bu yana ülkemizde gerçekleştirdiği yatırımları 200 milyon euro’yu bulan ve üretiminin yüzde 95’ini ihraç eden firma, bugün yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor” dedi. Kacır, katma değer ve üretim odaklı kalkınmada beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri sektörünün öncü sektörler arasında yer aldığını dile getirdi. Türk beyaz eşya sanayisinin Avrupa’da lider, dünyada ikinci büyük üretici olduğunu söyleyen Kacır, “5.5 milyar dolar ihracatla net ihracatçı konumunda olan sektör, doğrudan 60 bin, dolaylı 600 bin istihdamla ekonomiye güç katıyor” ifadelerini kullandı. Kacır, bugüne kadar beyaz eşya sektöründe 464 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini ve 76 milyar liralık sabit yatırımı teşvik ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Siber güvenlik

Kacır, sektörün geleceğine yön veren iki önemli gündem maddesinin ikiz dönüşüm ve nesnelerin interneti olduğunu söyledi. Kacır, “Ev aletlerinin veri toplama, analiz etme kabiliyetleri ve bu veriler ışığında kararlar alması, bunların gündelik hayatımızdaki rolünün yeniden tanımlanmasına neden oluyor. Önümüzdeki dönemde, akıllı ev aletlerinde siber güvenlik standartlarının belirlenmesi ve uygulanması için sektörle birlikte çalışacağız” dedi.