Ekonomi Dünyayı ‘oyuna’ getirecek

Dünyayı ‘oyuna’ getirecek

10.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yeni bir deneyim merkezi açan Monster Notebook, yurtdışında da büyümek için kolları sıvadı. Kurucusu İlhan Yılmaz, “Almanya, Dubai, KKTC sonrası İngiltere ve Amerika’ya açılacağız. Yerli üretimle dünyayı fethedeceğiz” dedi.

Dünyayı ‘oyuna’ getirecek

Oyun bilgisayarı pazarında öne çıkan Monster, yerli üretimle dünyayı fethe çıkacak. İstanbul Küçükçekmece’de, Monster Notebook Avrupa Yakası Deneyim Mağazası ve Teknik Servis Merkezi’ni açan marka, yurtdışında varlığını artırmak için de kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Monster Notebook Kurucusu ve CEO’su İlhan Yılmaz, teknoloji tutkunlarının olduğu her yere gitmek istediklerini belirterek, İstanbul Kadıköy’deki, Ankara’daki ve İzmir’deki deneyim mağazalarıyla ve dijital kanallarla Türkiye’deki müşterilerine hizmet verdiklerini söyledi.

İstanbul’da Avrupa yakasındaki kullanıcıları için yeni bir merkez açtıklarını da aktaran Yılmaz, “Bu yönde talepler alıyorduk. İstanbul’daki kullanıcılarımızın yüzde 60’ının Avrupa yakasında yaşadığı gerçeğini de göz önünde bulundurarak, teknoloji tutkunlarına sağladığımız ayrıcalıkları Avrupa yakasındaki kullanıcılarımıza daha yakından sunabilmek için bu yeni merkezimizi devreye aldık. Yeni merkezimizde deneyim alanlarının ve teknik servisin yanı sıra yılda 50 bin laptop üretme kapasitesiyle üretim merkezi de bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Yurtdışında Almanya, Dubai ve KKTC’de ofisleri ve showroom’ları olduğunu da dile getiren Yılmaz, Türkiye’den çıkarak dünyaya yayılan bir marka da olmak istediklerini vurguladı. Yılmaz, İngiltere ve Amerika’da ofis açma planları olduğunu da açıklayarak, “Avrupa’ya, Avrupa’nın en büyük deneyim mağazası olarak faaliyet gösteren Berlin showroom’umuzla ve dijital kanallarımızla, Kıbrıs’a Lefkoşa’daki mağazamızla ve Orta Doğu coğrafyasına Dubai’deki ofisimiz aracılığıyla hizmet veriyoruz. Teknoloji meraklılarının mağazalarımıza gelerek ürünlerimizi yerinde, diledikleri oyunla veya programla birebir test etmelerini, deneyimlerini uzman ekiplerimizle konuşarak kendileri için en uygun konfigürasyonları belirleyebilmelerini çok önemsiyoruz” diye konuştu.

1 milyar dolarlık pazar

İhsan Yılmaz, oyun pazarının Türkiye’de büyüklüğünün 1 milyar dolar olduğunu da anlatarak, şu bilgileri verdi:

“Dünya oyun pazarının toplam geliri 180 milyar dolar. Dünyada 3.2 milyar insan oyun oynuyor. 500 milyon kişi e-spor izliyor. Türkiye’de oyuncu sayısı 36 milyonu aştı. Türkiye’de 5.5 milyona yakın e-spor hayranı var. Bu pazarı büyütmek ve daha fazla pay almak için çalışıyoruz.”

Yatırımlar sürecek

İhsan Yılmaz, oyuna dair bütün alanları kapsayan yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak, “Tüm kullanıcıların güvenini kazandık. Monster Notebook kullanıcılarına herhangi bir bakım veya onarım durumunda maksimum 3 iş günü ile sınırlandırdığımız bir sürede, üstün kalitede teknik servis hizmeti veriyoruz. Şu anda teknik servislerimizde ortalama hizmet süresi 1.8 gün” dedi.

Haberin Devamı

Ödüllü turnuva başlıyor

Monster’ın İstanbul Avrupa yakasındaki yeni merkezinde bir turnuva da düzenleniyor. 11 Haziran Cumartesi günü ödüllü oyun etkinliği yapılacak. Monster Masters CS:GO turnuvasının final etkinliği saat 12.00’de sevilen oyun yayıncısı Mete Özbey ‘Easter GamersTV’nin katılımıyla gerçekleşecek.