Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Çalışan emekliye ikramiye müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Çalışan emekliye ikramiye müjdesi

24.11.2023 - 15:26 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilere ek ödeme yapılması için talimatı verdi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Çalışan emeklilere de verilmesi için Cumhurbaşkanımız, Bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Çalışan emekliye ikramiye müjdesi

Çalışmayan emeklilere geçtiğimiz günlerde ödenen 5 bin liralık tek seferlik ikramiyenin çalışan emeklilere ödenmesi için çalışmalar başladı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Çalışan emeklilere de verilmesi için Cumhurbaşkanımız, Bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi" dedi.

Haberin Devamı

Çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek.

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de bugün Meclis'e sunacakları 80 maddelik kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı. Güler, açıklamasında şunları kaydetti;

Kanun teklifimiz 80 maddeden oluşuyor. Hazırlanan bu kanun teklifimizin hedeflerini gerçekleştirmesi için büyük çaba safrettik. Ülke ekonomisinin geliştirilmesine katkı sağlamak, ülkemize döviz girdisi sağlamak, TL ye yatırım yapılmasını sağlamak, bazı uygulamaların elektronik ortama taşınmasını sağlamak teklifimizde öne çıkan konulardır.

(Çalışan emeklilere de 5 bin lira ödeme yapılması) Bu konuda çalışılıyor. Her yönüyle çalışılmasını biz de bekliyoruz. Ona göre bir program yapılacaktır. Bu konuda daha detaylı bir çalışma yapılmasını Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlandırdı."

Haberin Devamı

EMEKLİLERE MÜJDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan '100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacı ile bir defaya mahsus bir defaya 5 bin TL ödeme kararı almıştık. Ödemeler hesaplara yatırıldı. Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim için de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Pazartesi günkü Kabine Toplantımızda gerekli düzeltmelerin yapılması talimatını verdik. Gerekli çalışmalar tamamlandı. Önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclis'e sunacağız. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklilerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız." dedi.