Ekonomi Eşit bir dünya hedefi ile cam tavanı kırıyor

Eşit bir dünya hedefi ile cam tavanı kırıyor

26.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

QNB Finansbank, yüzde 51’ini kadınların oluşturduğu bankacılık sektöründe daha eşit çalışma koşulları için harekete geçti.

Eşit bir dünya hedefi ile cam tavanı kırıyor

“Hedefimiz eşit bir dünya… QNB Finansbank cam tavanı kırıyor!” sloganı ile harekete geçen QNB Finansbank, Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Bankacılık İlkeleri ve Eylem Planı içeren “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Rehberi’’ni yayımladı. QNB Finansbank, yüzde 58’ini kadınların oluşturduğu bir banka olarak, cinsiyet eşitliği konusundaki taahhütlerini belirledi.

Haberin Devamı

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, bu rehberle öncelikle dile yerleşen eril söylem ve cinsiyete yönelik bilinçsiz önyargıları çalışma hayatında ortadan kaldırmayı, kadınların ve erkeklerin çalışma hayatında daha eşit koşullarda yer almasını ve güçlenmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kadir Has Üniversitesi Kadın Çalışmaları Doktora Programı Direktörü Prof. Dr. Dilek Cindoğlu da, “Belirlenen adımlar ve taahhütler çok önemli. Tüm finansçılara verilecek eğitimler, işe alım süreçleriyle ilgili getirilecek yeni düzenlemeler, STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarında kadınların desteklenmesine yönelik projeler, ücret açıklığının düşürülmesine yönelik taahhütler, çocuk sahibi çalışanların okul giderlerine destek sağlanması ve kadın tedarikçilerin sayısının artırılması çok önemli adımlar. Bu çalışmanın sektörde ve çalışma hayatında bir domino etkisi yaratmasını bekliyorum” dedi.