Ekonomi Eti ve TOG gençler için el ele

Eti ve TOG gençler için el ele

16.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Eti ile Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ele ele verdi ve ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Proje ile Türkiye genelinde bilim, kültür/sanat, spor ve sosyal sorumluluk kategorilerinde büyük hayalleri olan ve bunlara erişmek için çalışan 16 gence destek verilecek.

Eti ve TOG gençler için el ele

Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun 19 Mayıs’ın 100. yılı için hazırladığı ‘Güç Sensin’ belgeselinden ilham alındığı belirtilen proje ile desteklenecek gençleri belirlemek üzere alanlarında etkili isimlerin bulunacağı bir danışma kurulu oluşturulacak. Danışma kurulu, TOG gönüllü ekiplerinin 12 farklı şehirde tespit edeceği 15-25 yaş aralığında olan ve ‘hayallerinin peşinden giden’ gençleri değerlendirecek. 16 gence Eti tarafından sağlanacak hibe desteğinin yanı sıra Eti ve TOG tarafından oluşturulacak mentor grubu da kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak.

Haberin Devamı

‘Hayalle başlar’

Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da büyük bir hayal ile ilk adımını attığını, bu nedenle projenin 19 Mayıs’ın 100. yılında hayata geçirildiğini söyledi. Polatoğlu, “Sen Gençsin, Güç Sensin projesi ile gençlerin hayal kurmalarını, bu hayallerini hayata geçirmeleri için fırsat sunmayı, umudunu hiç kaybetmeyen gençlerimizle el ele vermeyi ve her birinin başarıya ulaştığını görmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sporcu da var, mucit de

Güç Sensin Belgeseli’ne konu olan gençlerin öyküleri özetle şöyle:

Sümeyye Boyacı: Paralimpik Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda, Amerika’da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Serisi’nde ve Singapur’da düzenlenen Para Swimming World Serisi’nde altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Şeyhmus Aca: Mardin’den Darüşşafaka sınavını kazanarak İstanbul’a geldi ve okulunun robot takımının lideri oldu.

Mizgin Ay: Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 100 metrede altın madalya kazandı.

Berna Akdeniz ve Leyla Almasoud: Henüz lisedeyken kanserde erken teşhis için mikroçip geliştirerek çok büyük bir buluşa imza attılar.

Kaan Turan: 17 ülkeden katılımcıların olduğu uluslararası piyano yarışmasında birinci seçildi.

Fulya Akkaya: Üniversite sınavında 5 ayrı dalda Türkiye birincisi oldu. Tercihini ekonomiden yana yaptı. Halen Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğrenimine devam ediyor.

Doğukan Büyükarslan: Trambolin Cimnastik Yaş Grupları Dünya Şampiyonası’nda Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.