Ekonomi Fedakârlığa yüksek maaş zammıyla teşekkür

Fedakârlığa yüksek maaş zammıyla teşekkür

25.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY), yetkili çalışan sendikası Hava-İş ile 2022 yılı itibarıyla yürürlüğe girecek olan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin ücret zamları maddesinde anlaşma sağladı.

Fedakârlığa yüksek maaş zammıyla teşekkür

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal arasında varılan anlaşmaya göre THY çalışanları 2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 60 maaş zammı alacak. Yüzde 60 seviyesindeki maaş zammı 2021 yılının son 6 aylık enflasyon artış oranı üzerine ilave edilecek.

Haberin Devamı

İlker Aycı, “Pandemi bizim için karanlık bir tünele girmek gibiydi. Ancak biz o tünelin sonundaki ışığı yeniden göreceğimizden, yolumuza daha güçlü devam edeceğimizden emindik. Çünkü tüm çalışma arkadaşlarım daha önce olduğu gibi bu devasa krizde de ne denli büyük bir aile olduğumuzu fedakârlıkları ile gösterdi. Türk Hava Yolları’nı hep beraber daha iyiye taşımak için az kazandık ama çok çalıştık. Ailemizin çabası sayesinde pandemide küresel havayolu endüstrisinin gıpta ile baktığı bir performans sergiledik. Biz bir oldukça güçlenecek, güçlendikçe Türk Hava Yolları’nı daha yükseğe taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Primle ödül

Yapılan açıklamaya göre çalışanlar gösterdikleri fedakârlığın bir karşılığı olarak sözleşmesinin imza tarihinde ikramiyeye esas ücret üzerinden bir brüt maaş tutarında imza parası ve 8 Ocak 2022’de alınacak maaşlara ek olarak ikramiyeye esas ücret üzerinden bir brüt maaş tutarında prim alacak.

Yazarlar