Ekonomi Finans Merkezi, Ataşehir’e 50 bin kişiyi çekecek

Finans Merkezi, Ataşehir’e 50 bin kişiyi çekecek

11.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Ataşehir’de yapılacak finans merkezi görücüye çıktı. Toplam 1,7 milyon metrekare alanda planlanan projenin 800 bin metrekarelik ilk etabında 3.5 yıl içinde 4.5 milyar liralık maliyetle yeni bir kent yaratılacak

Finans Merkezi, Ataşehir’e 50 bin kişiyi çekecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Finans Merkezi’nin tanıtımını yaptı. Bakanlık’ta düzenlenen toplantıda konuşan Bayraktar, İstanbul’da uluslararası bir finans merkezi yapılması doğrultusunda master plan çalışması yapıldığını ve Bakanlar Kurulu ile Yüksek Planlama Kurulu’ndan bu çerçevede kararlar çıkartıldığını anımsattı.
İstanbul’da Ataşehir'de belirlenen alanın tamamının 1,7 milyon metrekare olduğunu belirten Bayraktar, ilk etapta 800 bin metrekarelik bölümünün finans merkezi olarak tasarlandığını ifade etti. Bayraktar, bu alanda yaklaşık 3,5 milyon metrekare inşaat yapılacağını belirterek, “Bunun bugünkü hesaplamalarımıza göre maliyeti 4,5 milyar lira, inşaat süresini de 3,5 yıl olarak tasarlıyoruz. İlk etapta bankaların ve orada parseli bulunan özel kurum ve kuruluşların ve Emlak Konut'un yapacağı alan bu ifade ettiğimiz 800 bin metrekare alandaki altyapının hafriyatı ve altyapı inşaatları için ihaleye çıktık. 8 Ağustos tarihinde ihalesi olacak'' diye konuştu.

50 bin kişilik istihdam
Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’nın etkilerini günümüze taşımayı amaçlıyor. Ataşehir’de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alanda yer alacak merkez, konumu ve mimarisiyle Anadolu Yakası’nın simgesi olarak tasarlandı. Tanıtım toplantısında maketi de yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimlerinden oluşacak. Eğitim, ticaret ve kültürel faaliyetlerin bölgelere göre ayrıldığı merkezin 50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.
25 bin kişilik ziyaretçi kapasitesi ve 11 bin kişilik yaşayan nüfusuyla 7 gün 24 saat yaşamın olacağı bir alan olarak tasarlanan merkezin, deprem analizleri Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapıldı. Elektrik enerjisini kendi üreten, çevreye duyarlı, düşük karbon emisyonlu akıllı binalardan oluşacak merkezde, birbirini yedekleyen kablolu ve kablosuz internet, iletişim iç ağı, mobil telefon, yol bulma, otopark yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri de yer alacak.
Metro ve çevre yollarıyla rahat ulaşımın planlandığı merkezin, spor, alışveriş, eğlence konseptiyle de vatandaşlar için cazibe merkezi olması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Finans Merkezi, Ataşehir’e 50 bin kişiyi çekecek

Köprüyle balanacak
Batı Ataşehir’de bulunan Mimar Sinan Cami ile Finans Merkezi birbirine yaya geçiş köprüsü ile bağlandı. Metro ve çevre yollarıyla ulaşımın rahatça yapılacağı merkez, spor, alışveriş, eğlence konseptiyle de vatandaşların uğrak yeri olacak. Seçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan merkez Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’nın etkilerini günümüze taşıyacak.

Akıllı binalar olacak
Elektrik enerjisini kendi üreten, çevreye duyarlı, düşük karbon emisyonlu bina olma özelliğiyle akıllı bina olacak olan Finans Merkezi birbirini yedekleyen kablolu ve kablosuz internet, iletişi iç ağı, mobil telefon, yol bulma, otopark yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri de yer alacak.

Benzerlerini sollayacak
Finans merkezinin küresel bir nitelik kazanması için master plan çalışmasının tamamlandığını aktaran Bayraktar, İstanbul’da yapılacak olana finans merkezinin dünyadaki örneklerinden çok daha modern olacağını söyledi. Dubai, Uzakdoğu ve ABD’deki örnekleri incelediklerini söyleyen Bayraktar, “Yeni bir konseptle onlardan çok daha iyi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

GÜNÜN PROJESİ
GÖKTÜRK’TE 146 KONUTUN SIRTINI ORMANA YASLADI

Kemerburgaz'da İstanbul Caddesi ve orman cepheli son arazide gerçekleştirilen Göktürk Yalınevler, teknolojik alt yapısı, proje yerleşimi ve daire planlarında sunulan fonksiyonel çözümlerinin yanı sıra, yürüme mesafesinde yer alan alışveriş, eğitim ve sağlık merkezlerine yakınlığıyla da dikkat çekiyor.
Projeyi anlatan Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, inşaat yatırım tutarı 40 milyon dolar olan Kemerburgaz'daki son orman manzaralı arsa üzerinde gerçekleştirdikleri Göktürk Yalınevler projesinin arsa alanının 8 bin 600 metrekare olduğunu ifade etti. İnşaat alanının ise 39 bin 320 metrekare olduğunu belirten Keleş, “İki bloktan oluşan Göktürk Yalınevler'de 67 ile 261 metrekare arasında değişen toplam 146 daire yer alıyor” dedi. Konutların dışında 10 adet dükkân ve mağaza bulunduğunun altını çizen Mustafa Keleş, projede yer alan sosyal tesiste açık yüzme havuzu, fitness center, sauna, lobbycafe ile ortak aktivite ve toplantı salonunun bulunduğunu belirtti. Projede 1+1'den 5+1'e kadar farklı seçeneklerde 22 bahçe dubleksi, 38 çatı dubleksi, 9'u bahçe simpleksi, 77 simpleks olmak üzere farklı konut seçeneklerine yer verildiğini vurgulayan Keleş, “Dairelerin tamamında ev sakinlerinin her zaman doğanın içinde olmasını hedefledik. Bu sebeple dairelerin bütünü kesintisiz devam eden bahçeler ve kat terasları ile çevreleniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

2B başvurularında Antalyalılar önde
2B orman arazilerine yapılan başvurularla ilgili bilgi veren Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya’da 2B arazisi kullanıcılarının satın alma başvurularının 7 Mayıs’tan bu yana sürdüğünü hatırlattı. 2B arazilerinin satın alınmasında belediye mücavir alan sınırları içinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkânları getirildiğine değinen Mat, 2B arazisi kullanıcılarına “tarihi fırsat” niteliğinde avantajlar sağlandığını vurguladı.
Antalya’da 2B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı yasayla kendilerine tanınan fırsata yoğun ilgi gösterdiğini belirten Mat, “İlimizde 10 Temmuz 2012 tarihi itibariyle 2B arazileri ile ilgili tüm başvurularda 25 bine yaklaşılmakta olup, Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre de 2B başvurusu yapılan iller arasında Antalya ilk sırada bulunmaktadır” dedi.
Hidayet Mat, avantajlardan yararlanmanın ön şartının, satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olanlar için ise bin lira başvuru bedeli yatırarak satın alma başvuru yapmaları olduğunu anımsattı.
Hidayet Mat, şunları söyledi:
“Bununla birlikte 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 345 no’lu Milli Emlak Genel Tebliği’ne göre 2B arazisi kullanıcıları başvuru bedellerini başvuru süresinin bitim tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemek şartı ile başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabileceklerdir. Bu şekilde başvuru yapanlar dilekçelerinin altına ‘Başvuru bedelini yatırmadan başvuru yaptım, başvuru süresinin bitimine kadar başvuru bedelini ödemem gerektiğini, aksi halde herhangi bir bildirime gerek kalmaksızın tüm haklarımın düşeceğini biliyorum’ ifadesini yazıp imzalaması gerekmektedir.”

Haberin Devamı

Son tarih 30 Ekim
Başvuru bedellerinin hangi bankalara yatırılabileceğiyle ilgili de bilgi veren Hidayet Mat, “Vatandaşlarımızca 2B başvuru bedellerinin, Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası tüm şubeleri ile Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerine yatırılabilmesi mümkündür. 2B arazileri ile ilgili bilgi için @antalyada2b twitter adresi, antalyadefterdarligi@yahoo.com e-mail adresi ve 02422386502 no’lu telefon danışma hattından her türlü soru cevaplandırılmakta ve bilgi verilmektedir” dedi. Mat, bugüne kadar başvuruda bulunmayan vatandaşların kendilerine sunulan fırsattan yararlanmaları için son başvuru tarihinin 30 Ekim 2012 olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Son dairelerde fiyatları 220 bin liradan başlattı
Mar Yapı tarafından Güneşli’de hayata geçirilen G Plus projesinin ikinci etabında hayata geçirilen Divan Residence at G Plus’ta konutların yüzde 85’i satıldı. Divan Grubu’nun ilk rezidansı olan Divan Residence at G Plus’a yatırımcılar kadar rezidans konforunu yaşamak isteyen tüketiciler de ilgi gösteriyor.
1+1 ve 2+1 seçeneklerinin yer aldığı 282 rezidansın bulunduğu projede devam edilen sınırlı sayıdaki konutların fiyatları 220 bin ile 410 bin lira aralığında değişiyor. Projede 950 araçlık kapalı, 120 araçlık açık otopark kapasitesi, yüzme havuzu, Fin hamamı, sauna, fitness, spa ve farklı fonksiyonlar içeren sağlık kulüpleri de bulunuyor.

Gölmahal Villaları’nda KDV’nin yarısını ödetiyor
Yalçınlar Group, Büyükçekmece Gölü kıyısında gerçekleştirdiği projesi Gölmahal’de, farklı ödeme koşulları sunuyor. KDV’nin yarısının tüketici adına ödendiği projede, yüzde 30 peşinatta geri kalan kısım 36 aya kadar vade farksız ödenebiliyor. Yüzde 20 peşinatta ise 24 aya kadar vade farksız vade yapılıyor. Ayrıca projede, mortgage ile 120 aya kadar kredi kullanma imkânı sunuluyor. Mart 2013’de teslim edilecek olan projede, fiyatlar villaların büyüklüklerine göre 1 milyon 295 bin ile 1 milyon 495 bin dolar arasında değişiyor.
Gölmahal Villaları, 92.470 metrekarelik bir alanda sadece 38 özellikli villadan oluşuyor. Villalar, bahçe ve müstakil havuzlarıyla dikkat çekiyor.

Büyükçekmece’de 3 arsa 87 milyon liradan satışta
Büyükçekmece Belediye Başkanlığı mülkiyeti kendisine ait Fatih ve Atatürk mahallelerindeki üç arsayı satışa çıkardı. Fiyatlarıyla dikkat çeken arsalar imar planlarında ticaret, konut ve turizm imarı iznine sahip bulunuyor.
Kullanım alanları 15 bin 725 metrekare, 9 bin 347 metrekare ve 20 bin metrekare olan arsaların tahmini fiyatları 30 milyon 665 bin 563 TL+KDV, 18 milyon 228 bin 346 TL+KDV ve 39 milyon TL+KDV’lik etiketler taşıyor. Geçici teminat olarak 919 bin 966 TL, 546 bin 850 lira ve 1 milyon 170 bin lira istenen arsaların ihaleleri 17 Temmuz 2012 tarihinde Büyükçekmece Belediyesi’nde gerçekleştirilecek.

Ev yenilemek isteyenlere temmuzda %40 indirim
Dünyaca tanınmış karo seramik markası Villeroy & Boch, Temmuz sonuna kadar sürecek yeni bir kampanya başlattı. Buna göre, sezonun trendlerini evlerine taşımak isteyen, yenilenme planları yapan herkesin zevkine göre seçenekler sunan Villeroy& Boch ürünleri peşin ödemelerde yüzde 40 indirimli sunuluyor.
Ayrıca kampanya kapsamında kredi kartına yüzde 37 iskonto fırsatı da veriliyor. Kampanyada yer alan seriler ise Bernina, Bianco Nero, Cosmic, Ivoire, Landscape, Lavestido, Melrose, Terra Noble, X-Plane, Zoom olarak sıralanıyor.