Ekonomi Finansın merkezinde şubat planı devrede

Finansın merkezinde şubat planı devrede

07.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Finans Merkezi’ne Türkiye Varlık Fonu ve bünyesindeki şirketlerin şubat ayında taşınmasının planlandığını söyleyen Arda Ermut, “Ona yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

Finansın merkezinde şubat planı devrede

ÖNDER YILMAZ- Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetimi Genel Müdürü Salim Arda Ermut, fon ve bünyesindeki şirketlerin İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) şubat ayında taşınmasının planlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Ermut, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Türkiye Varlık Fonu AŞ’nin 2021 yılı mali tabloları ve denetim raporlarının görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Konsolide kâr artışının yüzde 7 ile 11.1 milyar dolara çıktığını söyleyen Ermut, derecelendirme kuruluşu Fitch’in Varlık Fonu’nun notunu “B negatif” olarak belirlediğini kaydetti. İFM’ye taşınma konusunda soruları da yanıtlayan Ermut, kiralamalara ilişkin şunları kaydetti:

‘Firmalar sorunsuz’

“Ticari tarafta çok yoğun talep var, bölgenin de gözde bir bölge olmasından dolayı orada zaten bir talep sorunu yaşayacağımızı hiç düşünmedik. Fizibilitede belirtilen, öngörülen rakamları tutturabilecek miyiz boyutu önemliydi. Geçen seneye kadarki emlak artışları olana kadar biraz endişeliydik ama şu anda öyle bir endişemiz kalmadı. Yani şu andaki kiralama fiyatlarıyla fizibilitedeki 25 dolarlık rakama yaklaşmış durumdayız.”

Haberin Devamı

Ermut, kiralamada hedeflenen firmalar açısından da problemle karşılaşmayacaklarını belirterek, “Fiziki olarak da aslında takvimimize yaklaşmış durumdayız. Kendi şirketlerimiz olan oranın yönetim şirketini taşıdık aslında İstanbul Finans Merkezi Bölgesi’ne, birkaç kurum olarak da taşınmaya hazırlar, mesela Ziraat Bankası hazır, Merkez Bankası çok yaklaştı” diye konuştu.

Güvenlik ve inşaat anlamında sorun kalmadığına emin olduktan sonra operasyonel testlerin hızlıca yapılacağını bildiren Ermut, “Operasyona geçme noktasına yaklaştık. 2023’ün ilk yarısı operasyonu başlatmış olmayı umuyoruz. Tedbirli konuşuyorum, açıkçası şubat ayıyla ilgili bir planımız var, ona yetişmeye çalışıyoruz” dedi.