Ekonomi Futbol oyunla buluştu!

Futbol oyunla buluştu!

16.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Konsol, bilgisayar ve mobilde oynanabilen simülasyonlu futbol oyunlarında Türk futbol takımları da yer alıyor. PES 2019, FIFA, Football Manager gibi oyunlarla futbol dünyası oyun dünyasıyla buluşuyor.

Futbol oyunla buluştu

Liglerin başlamasıyla futbol oyunlarına da ilgi artıyor. Konsol, bilgisayar ve mobilde oynanabilen simülasyonlu futbol oyunlarında Türk futbol takımları da yer alıyor. PES 2019, FIFA, Football Manager gibi oyunlarla futbol dünyası oyun dünyasıyla buluşuyor.


Türk ligi eklendi

Pro Evolution Soccer’ın (PES) kısaltması olan PES en çok ilgi görenlerden. Video futbol simulasyon oyunu. Konami firması tarafından geliştirilip yayınlanıyor. PES 2019 ise Türkiye’de daha yeni satışa sunuldu. PES 2019, pek çok yenilik ve iyileştirmeyle geldi. Türkiye Süper Ligi de oyunda yer alıyor. PES 2019’a Türkiye de dahil olmak üzere 9 yeni lig eklendi. Türk orta saha oyuncusu Hakan Çalhanoğlu da yerel temsilci olarak belirlendi. Oyundaki stadyumlar arasına Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu da eklendi. Playstation 4, Xbox One ve PC için satışa çıkan oyunda, Konami 18 takımın tamamıyla mücadele etmenize izin veriyor. PES 2019 ile seriye 11 yeni oyuncu yeteneği, yeni koşu animasyonu, yeni şut mekaniği, görünür yorgunluk sistemi ve hızlı oyuncu değişikliği gibi detaylar eklendi.

FIFA ise Electronics Arts (EA) Canada tarafından geliştirilen ve EA Sports tarafından dağıtımı yapılan video oyunu. En çok tercih edilen futbol oyunu unvanını koruyor. FIFA 2019 için geri sayım sürüyor. 28 Eylül’de çıkacak oyunda yeni oyun modları sayesinde arkadaşlarınıza karşı meydan okuyabileceksiniz. Oyuncu hareketleri tamamen simule edilerek oyuna katıldı. PS4, Xbox One ve PC için çıkması beklenen oyunun, platformlara göre fiyatının farklı olması bekleniyor. Ön sipariş verilebiliyor.

Menajerlik yapın

Football Manager da FIFA ve PES’den sonra en çok ilgi gören futbol oyunları arasında. Football Manager 2018, Sports Interactive tarafından geliştirilen Sega tarafından yayınlanan bir futbol menajerlik oyunu. Derinlik, duygu ve kontrol konularında benzersiz gerçeklik sunuyor. Oyuncu ve takım isimleri gerçek. Türkçe dil desteği bulunuyor. İstediğiniz takımı seçip, rüyalarınızdaki takımla başarılara koşabilirsiniz. Oyunda, oyuncuların takımlarını zirveye taşımaları için menajerlik yapıyorsunuz. Gerçek dünyadaki kulüplerden yani 51 ülkede 117 ligden istediğinizi seçebiliyor ve onları zafere götürebiliyorsunuz. Dünyada 150 binin üzerinde oyuncuyu barındıran bir veritabanı kullanılıyor.

Futbol oyunla buluştu

Yerliler de var

Dünyada oynanan bu oyunlar dışında Türkiye’de geliştirilenler de var. Online Kafa Topu bunlardan biri. Çevrimiçi bir futbol oyunu. Arkadaşlarınızla veya diğer oyuncularla teke tek olarak oynayabileceğiniz Kafa Topu’nda sezonun birincisi olmak için tüm rakipleri mağlup etmeye çalışmalısınız. İster arkadaşlarınızla isterseniz de rastgele olarak eşleştiğiniz oyuncularla mücadele edebilirsiniz. Masomo Gaming tarafından geliştirilen Online Kafa Topu oyununda dilerseniz marketten futbolcu, krampon, forma veya tuzak gibi nesneler satın alabilirsiniz.

Selfie’ler güzelleşecek

Vestel Venus’ün yeni modeli V6 satışa çıktı. Venus V6, biri 13 MP diğeri 5 MP olan çift arka kameraya sahip. Düşük ışık koşulları için de çift tonlu LED flaş da bulunduruyor. Yüz güzelleştirme özelliğine sahip V6, hem 8 MP’lik ön kamerasında hem çift arka kamerasında yer alan portre modu sayesinde fotoğrafçılığa merak duyanların ilgisini çekecek.

5.7 inç’lik ekranı var. 1.8 GHz hızındaki 8 çekirdekli Qualcomm işlemcisi ve 3 GB Ram’i ile oyun severlere de hitap ediyor. Venus V6, hızlı şarj olma, Type-C giriş, IZAT GPS, dahili FM Radyo ve arka yüzeyde parmak izi okuyucu gibi hayatımızı kolaylaştıran teknolojilere de sahip. Fiyatı 1.699 TL.