Ekonomi ‘Genç Liderler’ listesine girdi

‘Genç Liderler’ listesine girdi

27.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun, Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl belirlenen Genç Küresel Liderler (Young Global Leaders) arasında yer aldı.

‘Genç Liderler’ listesine girdi

 

Coşkun; Eczacıbaşı Topluluğu’nun dijital dönüşüm sürecinde oynadığı rolün yanı sıra, Topluluğun farklı coğrafyalardaki sürdürülebilirlik politikalarının tasarlanmasında aktif görev alıyor. Dünya genelinde 120’den fazla ülkede 1400 üyesi bulunan listeye önceki yıllarda Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg, Google kurucuları Larry Page ile Serge Brin, aktör Leonardo Di Caprio, Avukat Amal Clooney gibi dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern Kosta Rika Cumhurbaşkanı Carlos Alvarado Quesada da girmişti.

Haberin Devamı

Daha iyi bir dünya ve geleceğin kurgulanması için çözümün bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Coşkun, “Dünyamız iklim değişikliği, cinsiyet ayrımcılığı, gelir adaletsizliği, yoksulluk ve ekonomik dalgalanmalar gibi önemli sorunlarla mücadele ediyor. Yaşadığımız zorlukları ancak güçlerimizi birleştirerek, nesiller, toplumlar ve kültürler arası köprü kurmayı başararak aşabiliriz. Bunun için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor” dedi.