Ekonomi Girişimci kadınlara güç katan yarışma

Girişimci kadınlara güç katan yarışma

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Halkbank’ın Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, sürdürülebilir kılmak ve girişimci kadınların iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine destek olmak amacıyla düzenlediği Üreten Kadınlar Yarışması üçüncü yılına girdi.

Girişimci kadınlara güç katan yarışma

İlki 2022 yılında gerçekleştirilen Üreten Kadınlar Yarışması’nın 2023 yılı jürisinin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadın girişimciliğinin ekonomik büyümenin ve sürdürülebilir istihdamın olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Bugüne dek 212 bin kadın girişimciye 53 milyar TL finansal destek sunduklarını ifade eden Arslan, 2024 yılının sonuna kadar bu sayıyı 250 bine çıkartacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Üreten Kadınlar Yarışması’nın 2023 yılı jüri üyeleri arasında; tasarımcı, akademisyen, yemek kültürü yazarı ve koleksiyoner Dr. Gönül Paksoy, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı ve İstanbul Galata Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nilüfer Bulut, Gürok Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, Perveran markası ve Kırmızı Çocuklar Derneği’nin kurucusu tasarımcı Simay Bülbül, dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu, Kısmet By Milka markasının kurucusu Milka Karaağaçlı, Ashley Joy markasının kurucusu Aslı Gümüşel, Gürmen Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Gür Solmaz ve İpekyol Grup Kreatif Direktörü Hilal Şendur yer alıyor.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan bu yıl üçüncü yılına giren Üreten Kadınlar Yarışması ve yarışmayla eş zamanlı olarak ülke genelinde hayata geçirilen Üreten Kadınlar Toplantıları ile ülkenin dört bir yanından on binlerce kadın girişimciye ulaştıklarını kaydetti. Bugün gelinen noktada, Üreten Kadınlar Yarışması’nın ülkenin en büyük kadın girişimcilik markası haline geldiğini belirten Osman Arslan, “Bugün Türkiye’de Girişimci Kredi pazarının yüzde 50’sini tek başına Bankamız finanse ediyor. Hayallerinin peşinden koşan her 2 kadın girişimciden biri bizim hem iş ortağımız hem de en kuvvetli destekçimiz” dedi.