Ekonomi Hizmet alanında ihracat hedefi 110 milyar dolar

Hizmet alanında ihracat hedefi 110 milyar dolar

21.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hizmet İhracatçılar Birliği (HİB), 19-21 Nisan tarihlerinde Sapanca’da düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısı ile sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Hizmet alanında ihracat hedefi 110 milyar dolar

Toplantının açılış konuşması yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, “Dünya ticaretindeki yeri gün geçtikçe artan hizmetler sektörü, bugün küresel hasılanın üçte ikisini ve istihdamın yüzde 50’sini oluşturmaktadır. Bizler de ülkemizi bu yarışta en ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2024 yılında da aynı başarıları devam ettirmek niyetindeyiz. Bu ivmeyle, yıl sonu hedefimiz olan 110 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmayı, bu vesileyle cari açığın kapatılmasına yine önemli bir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

HİB Başkanı Şekib Avdagiç ise, “Hizmet ihracatçıları 18.2 milyon çalışan ile toplam istihdamın yüzde 57.7’sini toplam GSYİH’nin ise yüzde 56’sını tek başına karşılıyor. Hedefimiz, ülkemizin ve hizmet ihracatımızın markalaşması, Türkiye’nin yumuşak gücü olması” diye konuştu. Toplantıda hizmet sektöründeki tüm alt gruplara ilişkin sorunlar belirlenirken, çözüm önerileri üzerine konuşuldu.