Ekonomi İcat şov sürüyor

İcat şov sürüyor

06.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüketici Elektroniği Fuarı-CES 2023 son hızla devam ediyor.

İcat şov sürüyor

Hanife BAŞ - 5-8 Ocak tarihleri arasında ABD Las Vegas’ta açık kalacak olan fuarda yeni tekno ürünler lanse ediliyor. İlginç teknolojileri toparladık.

Haberin Devamı

Renk değiştiren otomobil

İcat şov sürüyor

Alman otomobil markası BMW, fuarda renk değiştiren modeli BMW i Vision Dee’yi görücüye çıkardı. Model daha önce tanıtılan E Ink teknolojisini kullanıyor. Aracın dış paneli 32 farklı renge dönüşebiliyor. BMW daha önce sadece siyahtan beyaza renk değişimi yapabilen iX Flow modelini duyurmuştu. Burada da E-Ink teknolojisini kullanmıştı. Ancak Dee tam 32 renge dönüşebiliyor. Orta boyuttaki sedan araca Digital Emotional Experience’nin (Dijital Duygusal Deneyim) kısaltması olarak Dee adı verildi. Araç renk değiştirmesinin yanında duyusal deneyim de sunuyor. Bu aracın sahibi ile etkileşim kurması bekleniyor. Dijital fonksiyonların, ses kontrolü ve asistanlığın ilerisine gitmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Gözlüksüz 3D teknolojisi

İcat şov sürüyor

Asus, fuarda gözlüksüz 3D OLED teknolojisini tanıttı. Asus Spatial Vision, bir dizüstü bilgisayarda sürükleyici 3D deneyime olanak veriyor. Bu özellik, bir lentiküler lens ve gelişmiş göz izleme kamera teknolojisiyle ekranın her bir göz için farklı görüntüler oluşturmasını sağlayarak otostereoskopik bir 3D görüntü elde edilmesini sağlıyor. Kullanıcılar 2D ve 3D arasında zahmetsizce geçiş yapabiliyor. Bu yeni teknoloji ile içerik oluşturucuları fiziksel prototipleri incelemeye gerek kalmadan üç boyutlu nesnelerin ve efektlerin ayrıntılarını doğrudan ekranda görebilecekler.

Anında çeviri yapan gözlük

İcat şov sürüyor

TCL, CES 2022’de yeni nesil artırılmış gerçeklik gözlüğü RayNeo X2’yi tanıttı. Normal bir gözlük tasarımına sahip olan bu gözlük, akıllı navigasyon, otomatik çeviri, fotoğrafçılık, film çekme ve müzik çalma gibi çeşitli işlevler sunuyor.

Qualcomm Snapdragon XR2 platformundan güç alan RayNeo X2, eş zamanlı konum belirleme ve haritalama ve hareket tanıma etkileşimi özelliklerine de sahip. Cihaz seyahat etmeyi sevenlere de hitap ediyor. Konuşmaları çevirebiliyor ve gerçek zamanlı bir şekilde birkaç farklı dilden altyazıları görüntüleyebiliyor. Anlık aramalar ve mesaj bildirimleri zamanında açılıyor. TCL RayNeo X2, iş ve günlük yaşamda akıllı asistan olarak hizmet etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Güzellik sektörü akıllandı

İcat şov sürüyor

Fuarda güzellik teknolojileri de ilgi görüyor. Loreal makyaj teknolojisini tanıttı. Akıllı ruj sürme cihazı Hapta, el titreme hastalığı olan insanlar için ruj sürmeyi kolaylaştırmayı hedefliyor. Şarjı bir saate kadar dayanıyor. Gelişmiş bir sabitleme sistemi var. Loreal’in diğer bir teknolojisi ise kaş makyajı yapmayı sağlayan Brow Magic. Mobil uygulama üzerinden yüzünüz ve kaşınızı taratarak uygun olan modeli seçiyorsunuz. Artırılmış gerçeklik efektlerini kullanarak istediğiniz kaş makyajını uygulayabiliyorsunuz.

Uykunuzu takip edin

İcat şov sürüyor

Yatarken gözünüze takacağınız uyku maskesiyle uyku kalitenizi ölçebilirsiniz. Soma Sleep uyku bandı fuarda ilgi görüyor. Hafif ve kullanımı kolay olan uyku maskesi, sekiz saat boyunca uykunuz hakkında bilgi topluyor. SomaCap sensörleri de göz hareketlerinizi tarıyor. Elde edilen verileri mobil uygulama üzerinde görebiliyorsunuz. Akıllı göz bandı, uyku sorunlarını takip ederek çözmeyi hedefliyor. Kısa süre içinde satışa sunulması bekleniyor.