Ekonomi İnternetten canlı borsa yayını

İnternetten canlı borsa yayını

22.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnternetten canlı borsa yayını

İnternetten canlı borsa yayını


       Finansinvest Genel Müdürü Hakan Eminsoy, hisse senetlerinin fiyatları, borsa şirketlerinin kimlik ve işlem bilgileri, günlük piyasa yorumları, haberler ile hisselere ilişkin ayrıntılı bilgiler veren, Türk finans sektörünün en kapsamlı internet sitesini hizmete açtıklarını söyledi. Eminsoy düzenlediği basın toplantısında Finansinvest Web sitesini basına tanıttı. Eminsoy, sektörde lider olmak istediklerini belirterek, teknolojilerini geliştirmeyen kurumların pazar paylarını kaybedeceklerini bildirdi.
       Eminsoy, yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla kurulan sitenin 6 aylık bir çalışma sonunda yaklaşık 150 bin dolarlık bir yatırımla oluşturulduğunu kaydetti.
       Kendilerini mali bir kurum olarak gördüklerini de belirten Eminsoy şunları söyledi: "Teknoloji sinerjimiz olacak. Web sitesi Finansinvest Bilgi İşlem, Araştırma ve Hazine bölümlerinin ortak çalışmasıyla üretilen tasarım üzerine yazılarak oluşturuldu. Finansinvest Web sitesi üzerinden menkul kıymet alım - satıma ve müşteri hesap durumlarının izlenmesine olanrak tanıyacak birbaşka sisistemin de kısa sürede hayata geçirilmesi için hazırlıklar devam ediyor. Halen şifresiz olan web sitesi belirli bir dönem sonunda şifreli hale gelecek."^
       Bilgi teknolojisine yapılan yatırımlardaki hedefin hizmet kalitesinin artırılması ve hizmetin daha yaygın kitlelere ulaştırılması olduğunu belirten Eminsoy, bu yolla daha fazla yatırımcıya daha çabuk, daha kolay ve daha ucuz ulaşmak amacında olduklarını kaydetti.
       Eminsoy, bireysel hizmete yönelme ve şube ağını genişletme ihtiyacı içinde iki yıl içinde 26 şubeye ulaştıklarını ve bireysel müşteriye ulaşma hevesiyle 2000 yılının ilk üç ayında 35 şubeye çıkmayı planladıklarını söyledi.
       Finansinvest'in web adresi şöyle www.finansinvest.com