Ekonomi İş aleminden ‘milli birlik’ mesajı

İş aleminden ‘milli birlik’ mesajı

15.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye ekonomisine yön veren kurumların yöneticileri, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İş aleminden ‘milli birlik’ mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Oda-Borsa Camiası olarak, her zaman demokrasinin, milletin ve devletin yanında olduklarını belirtti. 

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, “Hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte, TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. TOBB ve Oda-Borsa Camiası olarak, demokrasinin, milletimizin ve devletimizin yanındayız” diye konuştu. 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, “Devletimizin kudreti ve milletimizin dünyaya örnek olan cansiperane mücadelesi ile darbeci zihniyet millet iradesine mağlup oldu” dedi. “DEİK olarak biz de milletimizden ve demokrasimizden aldığımız güçle, Türkiye’nin geleceğine daha güvenle bakıyoruz” diyen Olpak, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde de, köklü geçmişimizden aldığımız güçle, ekonomik ve ticari açıdan daha güzel bir gelecek inşa etmek için üzerimize düşeni yerine getirme hedefiyle küresel ölçekli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başta ihracat olmak üzere; yatırım, üretim, istihdam oluşturarak istikrarlı ve dengeli büyüme ile daha adil bir gelir dağılımı ortak hedefimiz. İş dünyası olarak temel beklentimiz ise, makul bir süreçte öngörülebilir ve sürdürülebilir bir yatırım ortamı.” 

Haberin Devamı

Çarklar durmadı 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise demokrasilerde esas olanın milletin iradesi olduğunu belirtti. 

Bahçıvan, iş dünyası olarak vazgeçilmez olarak gördükleri demokrasinin yanında durarak, darbeye karşı olduklarını kararlı bir şekilde gösterdiklerini kaydederek, şöyle konuştu: “İlk günden itibaren, sanayiciler olarak üretim çarklarımızın durmamasına azami özeni göstererek, darbe girişiminin ekonomik etkilerinin kısa sürede püskürtülmesine ve ülkemizin kısa zamanda yeniden demokrasiye dönmesine katkı sunduk.”