Ekonomi İşadamlarına bambu çubuğu işkadınlarına kakao ile masaj

İşadamlarına bambu çubuğu işkadınlarına kakao ile masaj

12.12.2010 - 02:04 | Son Güncellenme:

Hillside City Club’ün yaptığı araştırmaya göre, spor yapan işadamları bambu çubuğu ile işkadınları ise toz kakao keseleriyle yapılan masajı tercih ediyor

İşadamlarına bambu çubuğu işkadınlarına kakao ile masaj

Üst düzey yöneticilerin ve işkadınlarının spor ve spa tercihleri konusunda bir araştırma yapan Hillside City Club, ortaya ilginç sonuçlar çıkardı. Buna göre, spor yapan erkek üst düzey yöneticiler Bamboo ve Asian Nirvana gibi sert baskılı masajları tercih ediyor.
Son günlerin en popüler masajlarından biri olan Bamboo Miracle, ısıtılmış 11 farklı bambu çubuğu kullanılarak yapılıyor. Kadın yöneticiler ise Flower Petal ve Cocoa Touch Masajı’nı tercih ediyor. Cocoa Touch masajı, ısıtılmış toz kakao keseleriyle uygulanıyor. Flower Petal masajı ılık yağlar ve gül yaprakları kullanılarak yapılıyor.
Hillside City Etiler Kulüp Müdürü Mehmet Can Uzun, yoğun ve stresli bir iş hayatına sahip olan üst düzey yöneticilerin, masaj ve bakım gibi hizmetlerden faydalanarak dinlenmeyi tercih ettiklerini söyledi.

‘En çok pazartesi geliyorlar’
Uzun, “SANDA Spa olarak masaj anlamında geniş bir menü sunuyoruz. 60’ı aşkın terapi seçeneğimiz bulunuyor” dedi. Uzun şunları söyledi: “Üst düzey yöneticiler spora haftada 3 saat ayırıyor. Ayda ortalama 3 kez spa’yı kullanmayı ve günde 1 saatlik antrenmanları tercih ediyor. Hillside City Club üyelerinden yöneticilerin yüzde 70’i erkek, yüzde 30’u ise kadın. Üst düzey yöneticiler, yüzde 17 ile en çok pazartesi günleri kulübe gelerek spor yapıyorlar. Yüzde 12 ile en az cuma günleri spor yapıyorlar.”

Haberin Devamı

İşadamlarına bambu çubuğu işkadınlarına kakao ile masaj

Siesta zamanı için ‘Executive Escape’
İş hayatının yoğun temposundan uzaklaşmak isteyerek spa’ya gelen üyelerinin ağırlıklı olan tercih ettiği masajlardan birisinin de ‘Executive Escape’ (yönetici firarı) masajı olduğunu kaydeden Mehmet Can Uzun şöyle devam etti:
“Bu masaj, keyifli bir mola vermek ya da ‘siesta’ için ayrılan zamanı en ideal şekilde değerlendirmek için tercih ediliyor. Executive Escape masajı, 50 dakika vücut, 20 dakika ise derin dinlenmeyi sağlayacak ihtiyaca göre ayak ya da baş masajı olmak üzere toplam 70 dakikadan oluşuyor. Masaja başlamadan önce ise ayak yıkama seremonisiyle masaja hazırlık sağlanıyor. Ayak masajı beden yorgunluğundan, baş masajı ise zihin yorgunluğundan uzaklaşmayı sağlıyor.”

Haberin Devamı

Uzun seyahat sonrası ‘hamam’ hâlâ favori
Üst düzey yöneticiler gün içinde 1 veya 2 saat süren masajları ve cilt bakımlarını yaptırırken, uzun seyahatler sonunda ise hamam bakımını tercih ediyorlar. Çoğu zaman spa merkezine eşleriyle birlikte geldiklerini söyleyen Mehmet Can Uzun, bu kesimin pilatese olan ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirtti.
Uzun, “Kişiye özel pilates programları oluşturuyoruz. Üst düzey yönetici üyelerimiz arasında kardiyo derslerine ağırlık verenler olduğu gibi, gym programlarını ya da yüzme gibi farklı aktiviteleri tercih edenler de olabiliyor. Genelde yağ yakımına yönelik çalışıyorlar. Hillside City Club-İstinye’ye gelen üst düzey yönetici üyelerimiz ise yüzde 50 oranla kardiyo, yüzde 30 oranla gym, yüzde 20 oranla da yüzme aktivitelerini tercih ediyorlar” dedi.

Yazarlar