Ekonomi İtalyan markası Çorum'dan büyüyecek

İtalyan markası Çorum'dan büyüyecek

08.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vitrifiye seramik ve banyo mobilyaları sektöründe faaliyet gösteren İtalyan markası Isvea’yı satın alarak üretiminin yüzde 90’ını Çorum’daki fabrikasına taşıyan iş adamı Erdem Çenesiz, Isvea markasındaki hedeflerinin 30 milyon dolarlık ihracat olduğunu açıkladı.

İtalyan markası Çorumdan büyüyecek

Çenesiz, Isvea’nın İtalya müdürü Alessio Scacaroni, firmanın ödüllü tasarımcısı Ettore Giordano ve Isvea’nın kurucusu Angelucci ailesinden Ada Lucianni Angelucci’yi Çorum’daki fabrikasında ağırladı. Isvea markasının tanıtımı için “Roma’dan Hattuşa’ya” konulu bir buluşma programı tertip ettiklerini ve İtalyan ekibiyle bir araya geldiklerini ifade eden Çenesiz, “İtalya’dan almış olduğumuz Isvea’nın tanıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi. Çenesiz, 50 yıllık İtalyan markası Isvea’yı geçen yıl ocakta satın aldıklarını anlatarak şöyle devam etti:
“Özellikle bir Türk firmasının 50 yıllık bir İtalyan firmasını alıp, Türkiye’de üretiminin yüzde 90’ını yapıp bütün dünyaya gönderiyor olması bizim için son derece önemli bir olay. Üretimin geri kalan yüzde 10’luk kısmı ise İtalya’da devam ediyor.”