Ekonomi İTÜ’den İSO Başkanı Bahçıvan’a fahri doktora

İTÜ’den İSO Başkanı Bahçıvan’a fahri doktora

22.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’a İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ) tarafından fahri doktora diploması verildi.

İTÜ’den İSO Başkanı Bahçıvan’a fahri doktora

Türk sanayisinin yetkinliğini artırarak sürdürülebilir şekilde gelişmesine ve yerli sanayi şirketlerinin hem yerel hem de küresel boyutta rekabet gücü kazanması sürecinde gösterdiği çabalar nedeniyle bu unvanın verildiği İSO Başkanı Bahçıvan yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İTÜ denilince aklıma yereli ve evrenseli birlikte sentezlemek, Anadolu çocuklarına imkan verilince mucizelere bile imza atabilecekleri, Türkiye’yi ve milletimizi sevmenin sadece lafla değil, bilim, teknoloji, proje üreterek anlamlı olacağı geliyor. Şimdi İTÜ’nün bana layık gördüğü bu değerli ünvanla birlikte kişisel olarak omuzlarımdaki yükü ve sorumluluğu daha da artmış hissediyorum.”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da, “İTÜ olarak, ülkemizde ve hatta bölgemizde, üniversite-sanayi iş birliğine en büyük önemi veren ve buradan katma değeri yüksek en fazla çıktıyı elde eden, en fazla ortak proje gerçekleştiren eğitim kurumuyuz. Sanayi ile olan iş birliği kadar, ulusal düzeyde kurumlarla ve sanayi odalarıyla yapılan iş birlikleri de çok önem arz ediyor” dedi.