Ekonomi Kadın ihracatçılara finansman desteği

Kadın ihracatçılara finansman desteği

08.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kadın girişimcilerin rekabet gücünü artırmak ve ihracat ailesine yeni firmalar kazandırmak için Türk Eximbank, İhracatı Geliştirme (İGE) A.Ş. ve Türk Standartları Enstitüsü temsilcilerinin katılımlarıyla 8 Mart’ta kamuoyu ile paylaşılan “İhracatta Kadını Destekleme Paketi” kapsamındaki çalışmalar devam ediyor.

Kadın ihracatçılara finansman desteği

Bu kapsamda TİM ve Akbank iş birliği ile düzenlenen etkinlikte konuşan TİM Başkanvekili ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci şunları söyledi:

Haberin Devamı

“TİM ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak, kadın ihracatçılarımızın rekabet gücünü artırmak ve ailemize yeni ihracatçılar kazandırma hedefi doğrultusunda faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Daha önce TİM çatısı altında Eximbank, İGE ve TSE ile el ele vererek TİMWİNGS programını duyurmuştuk. Yapılan çalışmalar neticesinde Eximbank ve İGE A.Ş. ile kadın ihracatçılarımıza özel finansman paketleri üzerinde çalıştık. Ortaya avantajlı iki paket çıkardık. Girişimci belgesi olan kadın ihracatçılarımız için toplam 13 milyar liralık finansman desteği oluşturduk. İhracata yönelik devlet desteklerinde de kadın girişimcilerimize yönelik ilave destekler yer alacak.”

Yazarlar