Ekonomi ‘Kol’dan bas, geç!

‘Kol’dan bas, geç!

26.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ulaşımda akıllı saat kullanımı için düğmeye basıldı. Samsung’un yeni saat modeli Gear S2’nin ‘Akbil’ yerine geçebilmesi için çalışılıyor. Benzer örneği Güney Kore’de bulunuyor

‘Kol’dan bas, geç

Samsung’un yeni akıllı saat modeli Gear S2’nin Türkiye’de ulaşımda ‘Akbil’ olarak kullanılabileceği açıklandı. Gear S2, bu ay itibariyle Türkiye’de satışa sunuldu. 1.2 inç’lik Amoled ekran, çelik gövde ve dairesel tasarımla gelen Samsung Gear S2’de bulunan döndürülebilir bezel halka, akıllı saatin yan kısmında bulunan ‘Anasayfa’ ve ‘Geri’ düğmeleriyle uyum içinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Samsung Electronics Türkiye IT ve Telekom Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza, Gear S2’nin Türkiye’de Akbil olarak kullanımı için altyapısının bulunduğunu belirterek, “Akbil özelliği yüklenebilecek durumda. Ancak henüz aktif değil. Yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Altyapımız uygun, akıllı saatimiz ulaşımda kullanılabilir” dedi.

Kore uyguladı

Gear S2, Güney Kore’de ulaşımda kullanılıyor. Ülkedeki İstanbulkart benzeri ulaşım kartı sahipleri tarafından tercih ediliyor. Mobil uygulamaya çevrilen kart, Gear S2’nin içindeki aplikasyonlar arasında tüm kullanıcılara ulaşıyor. Yakın alan iletişimi yani NFC teknolojisiyle kart kullanmadan saatle seyahat etmeyi mümkün kılıyor. Benzer bir uygulamanın Türkiye’de de uygulamaya konması için düğmeye basıldı. Gelecek günlerde ülkemizde de teknolojiseverler akıllı saatleriyle toplu ulaşım araçlarına binebilecek.

Haberin Devamı

Cihaz, Gear S2 ve Gear S Classic olmak üzere iki ayrı modele sahip. Gear S2 Classic, klasik saat tasarımı ve deri kayışıyla dikkat çekiyor. Minimal ve modern tasarımıyla öne çıkan S2 ise hareket halinde olanlara hitap ediyor. Akıllı saatin 4 GB hafızası ve Exynos 3250 işlemcisi var. Tizen işletim sistemiyle çalışan Gear S2 and Gear S2 Classic, Samsung haricindeki telefonlarla da çalışıyor. Android 4.4 ya da üstü sürümlerdeki Android telefonlarla uyumlu.

512 MB Ram’e sahip olan Gear S2, GPS’in yanı sıra dokunarak farklı cihazlarla etkileşime girmesine imkan veren NFC teknolojisine sahip. Kutu içerisinden çıkan kablosuz şarj standı üzerinde hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor. Gear S2 Classic 999 lira, Gear S2 ise 899 lira fiyatla Türkiye’de satışa sunuldu.

Hem sportif hem klasik
Gear S2’nin en önemli inovatif ürünlerinden biri olduğunu dile getiren Selçuk Mirza, şunları kaydetti: “2013 yılında ilk kez piyasaya sürdüğümüz Galaxy Gear, giyilebilir teknolojiler pazarının önemli oyuncularından biri oldu. Geçen süreçte, portföyümüzü kullanıcı talepleri doğrultusunda inovatif ürünlerle geliştirmeye devam ettik ve Gear S2’yi geliştirdik. Giyilebilir teknolojiler alanında dünyanın en fazla patent sahibi olan şirketlerinden biriyiz.
Gear S2’yi Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Gear S2 Classic, tasarımını metal, deri ve camın uyumuyla tamamlıyor. Gear S2 ise daha sportif bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Her iki modelin de Türkiye’deki tüketiciler tarafından hızla sahiplenileceğini düşünüyoruz.”
Dairesel ekranı var
Samsung Gear S2
Ekran: 1.2 inç dairesel
Bellek: 512 MB
Depolama: 4 GB
Ağırlık: 47 gram
İşlemci: Exynos 3250
İşletim sistemi: Tizen
Bluetooth: Var
Wi-Fi,NFC: Var
Pil: 250 mAh
Fiyatı: 899 TL