Ekonomi Kurban Bayramı öncesi besicilerin hazırlıkları hız kazandı

Kurban Bayramı öncesi besicilerin hazırlıkları hız kazandı

12.06.2023 - 10:27 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de besicilik yapan Baran Türkmen, yaklaşan Kurban Bayramı’nın kendilerinin harman dönemi olduğunu söylerken, "Biz tamamen silaj, arpa yoncası ondan sonra tabi bunun içinde küspe olmaz diyorlar ama kesinlikle küpesiz besi olmaz pancar küspesi ve bizim olmazsa olmazlarımızdan kaya tuzu hayvanlarımız hepsinin önüne kaya tuzu var" diyerek hayvanların bakımı hakkında bilgi verdi.

Kurban Bayramı öncesi besicilerin hazırlıkları hız kazandı

Kurban Bayramı’na bir aydan daha az bir süre kalırken hayvan besiciliği yapan üreticilerin de tatlı telaşı başladı. Bu dönem besiciler arasında ‘harman dönemi’ olarak adlandırılıyor. Satılacak olan kurbanlıkların bakımı kalan süre zarfında özenle gerçekleştiriliyor. Besiciler şap ve benzeri hastalıklara önlem olarak aşıları yaptırmaya dikkat ediyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık bin 500 hayvanıyla döneme giriş yapmayı planlayan üretici Baran Türkmen, yaptığı hazırlıklar hakkında konuştu. Hayvanlarının öğünlerine özen gösterdiğinin altını çizen Türkmen, hayvanların tedavisine de dikkat çekti. Son günlerde etkili bir biçimde baş gösteren sarılık ve şap hastalıklarından hayvanların korunması gerektiği konusunda uyaran tecrübeli üretici Türkmen, hayvanlarının aşılarını aksatmadığını belirtti. Muhtemel bir şap hastalığının yayılması durumda kurbanlık satışların durmasından korkulduğunu belirten Baran Türkmen, alıcıları hastalıklı hayvanları ayırt etmenin yollarından bahsetti.