Milliyet Enerji Türkiye, rüzgarda Avrupa partnerliğini hedefledi

Türkiye, rüzgarda Avrupa partnerliğini hedefledi

01.12.2022 - 09:43 | Son Güncellenme:

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, “Türkiye, güçlü rüzgar sanayisi, uluslararası standartlarda hizmet veren tedarikçileri, yetişmiş insan kaynağı ve yatırım kolaylaştırıcı ortamı ile enerji arz güvenliği sorunu yaşayan Avrupa’nın bölgedeki en güçlü partneri olabilir” açıklamasında bulundu.

Türkiye, rüzgarda Avrupa partnerliğini hedefledi

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi 2022’de (TÜREK 2022) konuşan TÜREB Başkanı Erden, Türkiye’nin rüzgar türbin üretimi ve tedarik zincirinde Avrupa için önemli” olduğunu söyledi. TÜREK 2022’de bu mesajı desteklemek açısından rüzgârı bir bütün olarak ele aldıklarını belirterek, sektörün tüm başlıklarını kongrede derinlemesine tartıştıklarını da kaydetti. Rüzgar enerjisi sektöründe dünyada ve Türkiye’de son bir yılda yaşanan tüm gelişmelerin detaylı olarak ele alındığı ve rüzgarın geleceğinin tartışıldığı zengin bir programla yapılan kongrenin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra kamu ve özel sektörden en üst düzeyde katılımla yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye, rüzgarda Avrupa partnerliğini hedefledi

Rüzgar türbininde de Türkiye markası çağrısı

Kongrede konuşan ve Türkiye’nin rüzgar türbini ve ekipman ihracatını 2022’de 2 milyar Euro’ya çıkartmayı hedeflediklerini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin hem karasal hem deniz üstü türbinlerinde çok daha büyük bir oyuncu haline geleceğini söyledi ve “Gelin hep birlikte rüzgar türbininde Türkiye’nin markasını oluşturalım, ‘Biz de bu sektörde varız’ diyelim” çağrısı yaptı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise depolama yatırımlarının büyük ilgi çekeceğine inandıklarını, depolamanın büyük bir fırsat olduğunu ve ilgili kanun sonrası 20-30 bin MW’a yakın başvuru aldıklarını söyleyerek “Buradaki yatırım iştahını görüyoruz, Burada yatırım yapıldıkça daha fazla yatırımcı gelecek, sanayi, istihdam gelişecek” mesajı verdi.