Emlak Milliyet Mimarlık’tan Mimarlıkta Umut ve İyileştirici Güç

Milliyet Mimarlık’tan Mimarlıkta Umut ve İyileştirici Güç

23.02.2024 - 11:31 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık, 25 Şubat Pazar günü yayınlanan 37. sayısının kapak sayfasında umudu ve barışı simgeleyen, Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezini okurları ile buluşturuyor.

Milliyet Mimarlık’tan Mimarlıkta Umut ve İyileştirici Güç

Derginin bu sayısındaki gündem sayfalarında Seul merkezli mimarlık ofisi Mass Studies'in 23. Serpentine Galeri Pavilyonu ile Powerhouse Company'nin Çin'in Chengdu kentindeki yeni gelişmekte olan bir mahalle için planladığı Loop of Wisdom isimli teknoloji müzesi ve karşılama merkezi gibi önemli projelere yer veriliyor.

Haberin Devamı

Suha Özkan’ın “Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet” başlıklı yazısı da bu ayın ilgi çekici içerikleri arasında.

Mimari sayfalarında Tayvanlı Mimar Dr. Chen-Yu Chiu (Cho) liderliğindeki Bilkent Üniversitesi öğrenci ekibinin, umut, barış ve toplumsal refah için mimarlığın üstlendiği sorumluluklara dair önemli bir sembol olan Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi'ne yer veriliyor.

İç mimari sayfalarında ise PAB Mimarlık tarafından tasarlanan Koç Okulu Yeni Lise Binası ele alınıyor. Proje, öğrenciyi merkeze koyan, yaparak öğrenmeye yönlendiren ve katılımcı bir öğrenim ortamı sağlamayı hedefleyen yenilikçi bir iç mekân konseptini yansıtıyor.

Derginin son sayısında, Suriyeli mimar, yazar ve yayıncı Dr. Marwa Al-Sabouni ile gerçekleştirilen söyleşide, yıkımına tanıklık ettiği kadim şehir Humus’taki gözlemlerinin yanı sıra şehirlerin savaş ve çatışmalardaki rolü ve yıkılan kentlerin yeniden inşasındaki risklerle ilgili yorumları yer alıyor.

Haberin Devamı

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğine 25 Şubat Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ulaşabilir, ay boyunca www.yapidergisi.com web sitesi üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Getir ve Shopier uygulamalarından da ulaşabilmeniz mümkün.