Başkan Koç'a bir önerim var

Fenerbahçe'nin Olympiakos karşısında yaşadığı hayal kırıklığına değinmeden önce UEFA Avrupa Ligi çeyrek final eşleşmelerine şöyle bir bakalım... Benfica-Marsilya, Leverkusen-West Ham, Liverpool-Atalanta ve Milan-Roma eşleşmelerinde dört favoriden üçü elendi. Benfica, Liverpool ve Milan büyük beklentilerin aksine yarı finali göremedi.

Liverpool sahasındaki ilk maçta Atalanta'ya 3-0 kaybetti. Milan evindeki ilk maçı 1-0 kaybetti, rövanştan da mağlup ayrıldı. Benfica sahasında 2-1 yendiği Marsilya'da deplasmanda 1-0 mağlup oldu ve penaltılarla kupaya veda etti.

Haberin Devamı

UEFA Konferans Ligi çeyrek finaline çıkan Fenerbahçe ise Yunanistan'da 3-2 yenildiği Olympiakos'a karşı Kadıköy'de 120 dakikayı 1-0 önde kapattı. Takımlar karşılıklı birer galibiyet alırken aynı sayıda gol atmışlardı, dramatik gecede neticeyi penaltılar belirledi.

Teknik Direktör İsmail Kartal'ın her iki maçtaki tercihleri skorlar üzerinde doğrudan belirleyici oldu. İlk maçta Fred, İsmail ve Ferdi'nin yedek soyunması, rövanşta Fred, Dzeko ve İrfan Can'ın oyundan alınması haklı olarak büyük eleştiri ve tepki topladı.

Olympiakos (109 milyon euro), Fenerbahçe'nin (201 milyon euro) yarı değerinde bir takım. Turu geçen, yarı finale adını yazdıran takım Fenerbahçe olmalıydı ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Kağıt üzerinde yıldızlar topluluğu Liverpool'un da (921 milyon euro), Atalanta'yı (349 milyon euro) çok rahat elemesi lazımdı, fakat onlar da başaramadı.

Fenerbahçe her şeye rağmen gururlu bir veda yaşadı ve artık tek kulvarda yarışacak. Sarı-lacivertli takım ligde kalan 6 maçı kazanırsa hiçbir şeye bakmadan şampiyonluğa ulaşacak. Yani kendi göbeğini kendisi kesebilecek...

İki puan farkla liderlik koltuğunda yer alan Galatasaray son 6 maçta Pendik, Adana Demir (D), Sivasspor, Karagümrük (D), Fenerbahçe ve Konyaspor'la (D) karşılaşacak. Fenerbahçe ise Sivas (D), Beşiktaş, Konyaspor (D), Kayserispor, Galatasaray (D) ve İstanbulspor sınavlarına çıkacak.

Herkesin görüp kabul ettiği gibi yarış tüm heyecanıyla sürüyor. Bu köprünün altından daha çok su akabilir. Lig tarihi bunun örnekleriyle dolu...

Haberin Devamı

Hal böyleyken Fenerbahçe'nin Olympiakos maçına gereğinden fazla takılarak enseyi karartması büyük bir hata olur. Sevinçler de üzüntüler de gereği kadar yaşanmalıdır. Hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da dün yoktur ve tek gerçek gelecektir...

Bu noktada Başkan Ali Koç'a bir öneride bulunmak isterim. Sayın Başkan, Sivasspor maçından önce mutlaka Samandıra Can Bartu Tesisleri'ni ziyaret ederek İsmail Kartal ve oyuncularla bir araya gelin. Ağır eleştiriler nedeniyle zor zamanlar geçiren İsmail Kartal'a destek elinizi uzatın. Sizin tesislerde vereceğiniz birkaç kare fotoğraf bile hem İsmail hocaya hem takıma hem de camiaya net bir mesaj olacaktır.

Şimdiye kadar ortaya koydukları mücadeleyle İsmail hoca ve oyuncuların bu desteği fazlasıyla hak ettiklerine inanıyorum.

Fenerbahçe'nin kadrosunda Dzeko, Ferdi, İsmail, Tadic, Fred, Szymanski, Djiku, Osayi ve İrfan Can Kahveci gibi çok sayıda karakterli oyuncu var. Bu adamlar destek ve inançla 6'da 6 da yaparlar, şampiyon da olabilirler...

Haberin Devamı