Ekonomi Mobil kongreye Türk çıkarması

Mobil kongreye Türk çıkarması

03.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mobil Dünya Kongresi’ne (Mobile World Congress-2022) Türk markalar damga vuruyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) kongreye 22 şirketle katılırken, Turkcell, Türk Telekom, Vodafone Türkiye, Vestel, Etiya, Teknopark İstanbul, Netaş gibi firmalar da kendi stantlarıyla fuarda yerini alıyor.

Mobil kongreye Türk çıkarması

Teknopark İstanbul, teknoloji girişimcilerini Barselona’da tanıtıyor, fuara 4 firma ve 2 girişimci ile katılıyor. Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, girişimcilerinin projelerini bu şekilde dünyaya açtıklarını belirterek, “Bu yıl da İTO’nun davetlisi olarak Barcelona MWC’deki Türkiye pavilyonunda firmalarımız ve girişimcilerimizle yer alıyoruz. İTO’ya yerli ve milli projelerimizi dünyaya sunma fırsatını bu sene de tanıdıkları için teşekkür ediyoruz. Bu önemli fuarda firmalarımız ve girişimcilerimizi yabancı yatırımcılarla biraraya getiriyoruz. Teknopark İstanbul, Ar-Ge projelerinin ihracı misyonunu sürdürecek” dedi.

Haberin Devamı

Netaş’tan yerli sunucu

Netaş fuarda yerli sunucusunu duyurdu. Netaş, ana hissedarı ZTE ile yerlileştirmede atağa kalktı. Netaş, performansı ile rekor kıran ZTE’nin sunucu ürünleri R5300 G4 ve ZTE R5300 G4X’i Türkiye’de ilk kez üretti. Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, ZTE Corporation Avrupa ve Amerika Bölgesi Başkanı ve Netaş Yönetim Kurulu Başkanı Aiguang Peng ile Netaş Telekom İş Birimi Genel Müdürü Bülent Elönü katıldı.

Elönü, “Netaş, çekirdekten operatörlerin omurga şebekelerine, hanelerden iş yerlerinde kadar uçtan uca Türkiye’nin Telekom altyapısını en modern teknolojilerle dönüştürüyor. Ana hissedarımız ZTE ile yeni bir döneme girdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni çözümler tanıtıldı

Mobil Dünya Kongresi’nde MyFarmWeb platformunu tanıtan Vodafone Business, Avrupa’daki tarım faaliyetlerinin daha hızlı dijitalleşmesini hedefliyor. Huawei’nin bu yılki buluşmasının gündeminde ise, Guide (rehber) olarak tanımladığı ve 5G’den çevreci teknolojilere kadar beş başlıkta topladığı iş planı vardı.