Ekonomi Savunmada uluslararası buluşma tamam

Savunmada uluslararası buluşma tamam

22.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk savunma, havacılık ve uzay sektörünün, yerlilik oranının artırılması, uluslararası rekabette üst seviyelere taşınması için hareket eden sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul’un Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, “Savunma sanayiinde faaliyet gösteren firmalarımızın ihracat gayretlerini desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin öncülüğünde İtalyan havacılık kümelenmesi Lombardia Aerospace Cluster ile başarılı bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

Savunmada uluslararası buluşma tamam

Lombardia Aerospace Cluster’ın aralarında Leonardo ve Thales gibi önemli firmaların da bulunduğu 200’ü aşan üye firması, 4 üniversitesi ve 2 Ar-Ge merkezi ile İtalya’nın havacılık ve uzay sektöründeki önemli endüstriyel kümelenmelerinden biri olduğunu vurgulayan Uça, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Etkinlikte SAHA İstanbul üyesi 107 firma ile İtalyan kümelenmesine mensup 10 firma arasında 258 adet B2B görüşme gerçekleştirildi. Görüşmelerde firmalar arasında işbirliği, ortak girişim ve yatırım hususları değerlendirildi.”

Yapılan açıklamaya göre 2 günlük program, İtalyan delegelerin Türkiye’nin havacılık ve savunma altyapısına ilişkin ilk elden bilgi sahibi olmalarını sağlayacak önemli kuruluş ziyaretleriyle sona erdi. Türkiye’nin hızla gelişen havacılık ve savunma sektöründeki gelişmelerin aktarıldığı program, Altınay Savunma, THY Teknik ve Teknopark İstanbul’un ziyaretleri ile tamamlandı.