Ekonomi Seramikteki teknolojik adım altın ödülü getirdi

Seramikteki teknolojik adım altın ödülü getirdi

27.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Porselen karo ürünleriyle tanınan Seranit, seramiğin en üst düzeyde teknoloji alanlarından birini temsil eden ısıtıcılarda özel bir teknoloji geliştirdi. Firma bu ürünle Altın Çekül ödülüne layık görüldü

Seramikteki teknolojik adım altın ödülü getirdi

Turkeybuild İstanbul, bu yıl da ‘Altın Çekül’ ödüllerini dağıtıyor. Fuarda ‘Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü’ne 3’üncü kez layık görülen isim ise seramik sektöründeki inovatif yaklaşımlarıyla tanınan Seranit oldu. Firma, ödülü, DRC Isıtma Sistemleri isimli ürünüyle aldı. Seramikte üst teknoloji yaklaşımı olarak kabul edilen ürünün, geliştirilmesinde güneşin ısıtma sistemine en yakın sistem kullanıldı.
Ürün, ısıtıcıda kullanılan kızılötesi teknolojisiyle canlıların üşüdüğünde kendini ısıtmak için yaydığı enerjiyi emen, onu hafif bir ısıya dönüştüren ve geriye yansıtan seramik-yansıtıcı lifler içeriyor. Bu özellikleriyle yeni nesil seramik ısıtıcı, tamamı doğal olarak nitelendrilen uzak kızıl ötesi dalgalardan oluşan doğal bir ısı kaynağı sunuyor.

Ekolojik enerji verimliliği
Ürünün sadece bireylerin ısınmasına yönelik üretilmediğini belirten Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan aynı zamanda enerji gereksinimlerinin sağlanması için kullanılan petrol, kömür ve doğalgazın daha az kullanılmasına olanak sağlayarak hem dışa bağımlılığı azaltacağını, hem de ekonomiye büyük bir katkı sağlayacağının altını çizdi. Ürünün, ısıtma masrafını minimum düzeylere indirerek önemli ölçüde enerji tasarrufu sağladığını vurgulayan Altunalan, şöyle konuştu:
“Seranit tarafından geliştirilen yeni nesil ısıtıcı ürünü sayesinde hızla gelişen inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası olan seramik ve porselene insan için çok önemli bir yere sahip olan ekolojik enerji verimliliği ve insan sağlığını koruma etkisi de eklenmiş oluyor.”

Haberin Devamı

Kütahya Seramik’in çizgilerine uluslararası arenadan takdir
Seramik sektörünün fuardaki güçlü temsilcilerinden biri olan Kütahya Seramik, fuara üst düzey bir moralle girdi. Tasarım alanında dünyanın en büyük ödülü olan ‘Red Dot Design Awrd Best Of The Best 2011’ yarışmasına Yiğit Özer’in imzasını taşıyan Vesatile Koleksiyonu ile katılan Kütahya Seramik, en büyük ödülün sahibi oldu.
1953 yılından bu yana endüstriyel tasarım ambalaj tasarımı, reklam ve interaktif medya gibi tasarımın çeşitli dallarında verilen Red Dot Tasarım Ödülleri, yakın geleceğin trend yaratıcılarını gün ışığına çıkarmak ve tanıtmak amacıyla 60 ülkeden 4 bin 433 farklı ürünün katılımıyla gerçekleştiriliyor. Tasarım uzmanlarından oluşan bağımsız jüri, tasarımları, yenilik derecesi, estetik kalitesi, hayata geçirilebilme potansiyeli, işlevselliği, ergonomisi gibi kriterlere göre değerlendirirken sıra dışı tasarım konseptlerine uluslararası itibara sahip ‘Red Dot’ ile ödüllendiriyor.

Yaratıcı, akılcı ve estetik
Yiğit Özer, ödül alan bu ürünle ilgili konuştu. Fonksiyonelliği, değişkenlik ve yaratıcılıkla buluşturdığı ürünün, çok yönlü kullanımı ve fonksiyonel özelliklerini de bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Özer, geliştirdiği tasarımda kişinin kendini özgürce ifade etmesini istediğini belirterek, şöyle devam etti: “Versatile koleksiyonu, farklı mekân kurguları ile pek çok duyguyu ve estetiği içinde barındırıp geometrinin tüm yaratıcılığını, akılcı ve estetik kurallarla sergiliyor. Kullanıcısına aynı karoyla onlarca farklı döşeme seçeneği sunan ürünlerle, aynı mekân farklı kimliklere bürünebiliyor. Versatile, plaza, ofis, lobi, salon, yatak odası ve otel gibi her boyuttaki mekânların iç mimarilerinde kullanılabiliyor.”
Versatile koleksiyonu, Arc serisi ile geçtiğimiz aylarda tasarım alanında dünyanın en çok tanınan ve en prestijli ödüllerinden biri olan “IF Product Design 2011”i de kazanmıştı.

Haberin Devamı

Seramiğin sırlarını nano yaklaşımla çözdü
Ürünlerini doğadan aldığı ilhamla tasarlayan yapısıyla dikkat çeken Seramiksan, doğa ilhamını teknolojinin üst boyutlarıyla işleyen isimlerden biri olarak biliniyor. Üretim tekniğinde üst düzey yöntemler olarak bilinen rotodigit, soluble salt, nanotech ve full lappato teknolojisiyle geliştirdiği ürünleri bugün fuarda sunmaya başlayan firmanın bu yöndeki ürünlerinden biri de nanoteknoloji ürünü granitler.
Seramiksan Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Bülent Şamlı, ürünün özelliklerini, “30x60 ve 60x60 ebatlarındaki granitler, dijital baskı teknolojisini, full lappato parlatma teknolojisini, leke tutmayı ve bakteri barındırmayı önleyen nano teknolojiyi bir arada sunuluyor” sözleriyle anlattı.
Teknolojiyle bu denli önem vermelerinin ana nedeni olarak yeniliklerin öncüsü olma misyonlarına işaret eden Şamlı, diğer yandan ödeme sistemlerinde geliştirdikleri kolaylıklara da dikkat çekti. Şamlı, “Beğenip de alamamanın tarihe karışacağı sözünü veriyoruz. Satın alma kolaylığı sağlamak amacıyla, kredi kartına peşin fiyatına vade farksız 12 taksitle ödeme imkânı sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Poliüretan bakışla tasarım farkı yarattı
BASF Poliüretan’nın İstanbul Pendik’deki sistem evinin showroomu yenilendi. Projeyi mimar ve tasarımcı Yılmaz Zenger kurgularken kendi projelerinde de poliüretana yer veren Zenger, mekanda, teşhir edilen ürünler bir yana herşeyi poliüretandan tasarladı.
Tasarımın kimyayla buluştuğu BASF Poliüretan showroomunda çok çeşitli poliüretan türevleri kullanıldı. Showroom’da yer alan kanepeler blok halindeki esnek köpükten kesildi ve hibrit poliüretan (Elastoflex ve Elastocoat) ile kaplandı. Yılmaz Zenger yaptığı açıklamada, “Hayat hücresi olarak adlandırdığımız çalışma hayatın değişkenliğini temsil ediyor. Koyu mavi çerveve bir aynaya eklenerek yüksek yoğunluklu yapısal poliüretanla üretildi. Mekandaki renkli yer döşemeleri ise, morötesi ışınlarına sarartma etkisine karşı dayanıklılığı olan iki parçalı farklı bir malzemeden imal edildi” diyle konuştu.