Ekonomi Son dakika: Aile ve Gençlik Fonu’nda hazırlıklar tamam! 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi desteği

Son dakika: Aile ve Gençlik Fonu’nda hazırlıklar tamam! 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi desteği

17.01.2024 - 11:59 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık" açıklamasını yaptı. Göktaş, sosyal yardımlardan faydalanmak için başvuranların taleplerinin 4 dakika içinde sistem üzerinden kendilerine ulaştığını, daha önce bu sürenin 30 günü bulduğunu da söyledi.

Son dakika: Aile ve Gençlik Fonu’nda hazırlıklar tamam 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi desteği

Aslıhan Altay Karataş - Ankara

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde kurulduğunu hatırlatarak “Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık" bilgisini paylaştı. Göktaş, fonun usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.

Programa ilişkin bilgi veren Göktaş, “Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız” diye konuştu. Kendi işini kurmak isteyen gençlerin girişimlerine ve projelerine destek olacaklarını ifade eden Göktaş, “Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız” dedi.

Haberin Devamı

“YARDIM TALEPLERİ 4 DAKİKA İÇİNDE ULAŞIYOR”

Başka bir gazetecinin sosyal yardımlarla ilgili “4.4 milyon vatandaşı sosyal yardımlara muhtaç ettiler” söylemlerine yönelik değerlendirmesini sorması üzerine Bakan Göktaş, “Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. Bu tamamen bir algı oluşturma çabasından ibaret” diye konuştu. Sosyal yardımlardan faydalananların yüzde 82’sinin çalışamayacak durumda olan vatandaşların oluşturduğuna dikkati çeken Göktaş, “Afet ve acil durumların ortaya çıkardığı olumsuz etkileri azaltmayı amaçlayan tek seferlik yardımlar da bu rakamın içinde yer alıyor. Yardım talepleri 4 dakika içerisinde sistem üzerinden bize ulaşıyor. Daha önce bu süre 30 günü buluyordu” dedi. Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı ve Aile Sosyal Destek Programı personelleri aracılığıyla ihtiyaçları yerinde tespit ettiklerini belirten Göktaş, hem arz hem talep odaklı sosyal yardım anlayışını devam ettirdiklerini söyledi.