Ekonomi Taşınmada en hareketli bölge Esenyurt oldu

Taşınmada en hareketli bölge Esenyurt oldu

02.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Taşınmada en hareketli bölge Esenyurt oldu

İstanbul Avrupa yakasında 4.5 milyon aboneye hizmet veren perakende elektrik satış şirketi CK Boğaziçi Elektrik, 2018’in ilk yarısına ilişkin ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’ sonuçlarını açıkladı. Rapora göre İstanbul Avrupa yakasındaki aboneliklerin yüzde 53.46’sının ev sahipleri olduğu görüldü. İlçe bazında ise İstanbul’un eski ve merkezi semtlerinde kiracıların yoğunluğu dikkat çekerken, en çok kiracı abonenin olduğu ilçe yüzde 62 ile Şişli, yüzde 58 ile Beyoğlu ve yüzde 57 ile Beşiktaş. Ev sahibi abonelerin en fazla olduğu ilçe ise yüzde 71 ile Çatalca, yüzde 69 ile Arnavutköy ve yüzde 64 ile Sultangazi.

Haberin Devamı

‘Zammı bekliyorduk’

2018’in ilk 6 ayında toplam taşınma hareketi 272 bini aştı. Bu taşınma hareketinin 201 bin 554’ü ikinci el gayrimenkullerde yaşanırken ilk yarıda 70 bin 520 gayrimenkulün kapısı da ilk kez açıldı. Bu durumda her gün ortalama 392 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı. CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, elektrik zammı hakkında, “Enerji üretimindeki girdiler artıyor. Bu zammı bekliyorduk” dedi.

‘Barış’ hareketliliği

Kaçak yapıların kayıt altına alındığı imar barışı uygulamasının da etkisiyle yılın ikinci yarısında daha yoğun bir abonelik hareketliliği bekleniyor.

Rapora göre, konut yıkım istatistikleri de yılın ilk yarısında kentsel dönüşümdeki hareketliliği ortaya çıkarıyor. Buna göre, 2018’in ilk altı ayında kentsel dönüşüm nedeniyle 11 bin 217 abone tahliye talebinde bulundu. Kentsel dönüşümde Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Küçükçekmece öne çıktı..