Ekonomi Tekno şov zamanı

Tekno şov zamanı

07.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tüketici elektroniği fuarı CES 2018, Las Vegas’ta ‘yeniliklerle’ kapılarını açmaya hazırlanıyor. 9 Ocak’ta başlayacak fuara bu yıl robotlar, akıllı evler, sürücüsüz araç teknolojilerinin damga vurması bekleniyor. Fuarda öne çıkacak trendlere göz attık

Tekno şov zamanı

Dünyada bu yılın trendlerini belirleyecek olan teknoloji şovu başlıyor. Tüketici Elektroniği Şovu (CES 2018), 9 Ocak’ta kapılarını açıyor. Teknoloji dünyasının bu en büyük buluşmasında robotlar, akıllı evler, televizyonlar, otomobiller ve akıllı telefonlar yarışacak. CES, her zaman akıllı evler, sürücüsüz araçlar ve sanal gerçeklik konusunda teknoloji trendlerini belirleyen bir fuar oldu. 50 yıldır düzenlenen fuar, ABD Las Vegas’ta, 9-12 Ocak tarihleri arasında açık kalacak.
Bu yıl fuarda öne çıkacak trendlere göz attık.

Haberin Devamı

Tekno şov zamanı

Televizyonlar

Yeni ileri TV setlerini de şovda görüyor olacağız. Halihazırda Koreli dev LG, 88 inç’lik 8K televizyonunu bu yılki etkinlikte lanse edeceğini açıkladı. Bu büyüklükte bir TV’yi muhtemelen evlerin oturma odalarında görmeyeceğiz. LG, 77 inç’lik 4K TV’yi 12 bin dolardan satıyor. 8K TV ise, 7680x4320 çözünürlükte, 33 milyon piksel. Çok lüks bir TV modeli olacak.

Laptop ve monitörler

CES’te genelde laptop ve PC’de son model inovasyon ve tasarımları görüyoruz. Geçen yıl laptop ve oyun teknoloji üreticisi Razer, üç ekranlı laptop’ı lanse etmişti. ‘Project Valerie’ katılımcıların büyük ilgisini çekmişti. Samsung, bu yıl 34 inç’lik Apple Mac’lere bile bağlanabilecek QLED monitör monitör lanse edeceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Tekno şov zamanı

Sürücüsüz taksiler, sürücüsüz araçlar

Bu yıl CES’te pek çok kişi sürücüsüz taksiyi deneyimleme şansı elde edecek. Uber’in rakibi Lyft ve yeni form araç üretimi üzerinde çalışan Aptiv, Las Vegas’ta yeni bir açılım yapacak. Sürücüsüz araçta nokta atışı teklif sunacak. Misafirler şehirde ve konferans merkezinde 20’den fazla destinasyona bu taksiyle gidebilecek. Geçen yıl Faraday Futures, şova elektrikli araç konseptiyle damgasını vurmuştu. Ama grup 2017’de CEO’sundan dolayı sert bir iniş yaşadı. Ama bu yılki şovda tam elektrikli ‘Tesla killer’ denilen SUV aracını lanse edecek. Nissan da fuarda yeni bir akıllı aracını tanıtabilir. Bu araç sürücüsüne bağlanacak ve hareketlerini öngörebilecek.

Tekno şov zamanı

İnternete bağlı evler, akıllı ev cihazları

Her yıl daha fazla akıllı ev teknolojisi CES’te kendini gösteriyor. İnternete bağlanabilen buzdolaplarından, çok ileri akıllı hoparlörlere kadar pek çok cihaz kendini gösteriyor olacak. Google ve Amazon’un her ikisi de CES’te kendini gösterecek. Google Home ve Amazon Alexa akıllı hoparlörü görücüye çıkarılacak. Ayrıca farklı markalarda akıllı lambadan kilide onlarca akıllı küçük eşya fuarda görücüye çıkarılacak.

Akıllı telefonlar: Telefonlar son yıllarda CES’in gözdelerinden hiç olmadı. Çünkü Mobil Dünya Kongresi, yeni modellerin lansmanı için daha çok kullanılıyor. Samsung daha yeni olarak orta segmentteki Galaxy A8 ve A8 Plus cihazlarını lanse etti. Bunlar fuarda ilgi görebilir. Aynı zamanda Samsung Galaxy S9’un fuarda lanse edilmesi de sürpriz olabilir.

Haberin Devamı

Robotlar her zaman gözde

Tüketici elektroniği fuarı CES’te robotlar gibi garip cihazlar da kendini gösteriyor. Bu yıl da benzer bir trend bekleniyor. Geçen yıl LG’nin Hub robotu ve Kuri robotla tanıştık. Bu yıl Sony, evcil köpek robot Aibo’yu sergileyebilir. Robotlar her zaman heyecanlı haberlerin çıkmasını sağlıyor. Kullanım alanları halen çok limitli. Geçmiş yıllarda robotların çoğu sadece şarkı söyleme, dans etme ve internete bağlanma gibi işlevleri yerine getirebiliyor.

Tekno şov zamanı

'BULUT VE VERİ MERKEZİ FİRMA İÇİN KAÇINILMAZ'

Dell EMC Türkiye Ülke Müdürü Sinan Dumlu, veri merkezi ve bulut çözümlerin firmalar için kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyledi. En küçük şirketin bile sunucularının durduğu odası bulunduğunu belirten Dumlu, “Biz bunu bir sonraki aşamaya götürüyoruz. Bunların konulduğu yer ve kesintisiz çalışması büyük önem taşıyor. Küçücük kutu çöktü, her şey bitti. Bu durumda veri merkezi kurmak, uygun yedeğini oluşturmak gibi konuları çözmediğinizde yaptığınız her şey bir elektrik kesintisiyle ortadan kalkacak durumda. Bu konuda belirli tedbirleri almak zorundasınız” dedi.

Tekno şov zamanı
Dumlu, bulut bilişimi de birkaç parçaya ayırmak gerektiğini dile getirerek, “Büyük bir bankaysanız kendi özel veri merkezinizi kurmanız gerekir. Kişisel veri güvenliği ve maliyetler açısından da bu önemli bir konu. Ancak KOBİ’lere doğru gidildiğinde genel amaçlı bulut çözümlerini kullanmaları daha mantıklı. Çeşitli GSM operatörleri bu hizmetleri vermeye başladı. Üçüncü alan kritik verileri kendi bulut veri merkezi altyapısında, daha önemli olmayan verileri de genel amaçlı bulut ortamında tutmak ve bunlar arasında kesintisiz geçiş yapabilmek. En mantıklı sistem bunu sağlıyor. Gidişat bu yönde. Bulut bilişim ve veri merkezleri maliyetleri çok düşürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Güvenlik önemli

Haberin Devamı

Güvenliğin her ortamda önem kazandığına da değinen Dumlu, şunları söyledi:

“Siz bütün bilgileri bulut bilişimde tutarsanız onları korumak için ekstra çalışma yapmanız gerekiyor. Bu konuda çok sayıda güvenlik çözümü var. Şirketin içinden, uç cihazlardan başlayarak veri merkezine kadar gidiyor. Biz çözümlerimizle yüzde 100 güvenliği getirmeye çalışıyoruz. Hacklendiğinizi nasıl bileceksiniz? Bu durum için izole ikinci merkez kurabiliyoruz, oradan geri dönebiliyorsunuz. Birkaç günlük çalışmayla devasa veri merkezlerini ayağa kaldırabiliyoruz. Veri ve bulutta dünyanın en büyük firmasıyız. Hazır çözüm veriyoruz. Farklı kademeleri farklı yerlerden alınabilir. Birleştirmekle vakit harcamak istemiyorsanız bizde hazırı var.”

YENİ ÜRÜN

Yerli üç boyutlu yazıcı CES’te

Türkiye’nin yerli ve milli 3 boyutlu yazıcı üreticisi Zaxe, CES 2018’de yeni ürünü X1 Plus’ı ilk gez görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. X1 modeli ile başta eğitim ve sağlık olmak üzere pek çok alanda çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başaran ve binin üzerinde satış gerçekleştiren Zaxe, yeni modelle profesyonellere hitap ediyor. Firma fuarda X1 ve X1 Plus cihazlarını teknoloji severlerle buluşturacak.Yerli üç boyutlu yazıcı CES’te

Tekno şov zamanı

YENİ MODEL

Meizu’nun iki modeli geldi

Meizu’nun yeni akıllı telefon modelleri M5 Note ve M5s, Meizu Türkiye ve Genpa güvencesiyle resmi olarak ilk kez Türkiye’de satışa sunuldu. Meizu M5 Note, şık tasarımı ve kolay kullanıcı deneyimiyle, uygun fiyatlı akıllı telefon arayan tüketiciler için tasarlandı. Üç renk seçeneği ve Flyme 5.2 işletim sistemiyle gelen 32 GB’lık Meizu M5 Note’un fiyatı 1.299 TL.

Tekno şov zamanı