Ekonomi THY yönetiminde bayrak değişimi

THY yönetiminde bayrak değişimi

28.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, görevinden istifa etti. THY'de İlker Aycı’nın istifasının ardından boşalan yönetim kurulu başkanlığına Ahmet Bolat getirildi. Bunun yanı sıra, yönetimde yer alan Muzaffer Akpınar (bağımsız üye) ve Mithat Görkem Aksoy da görevlerinden istifa ederken; bu isimlerin yerlerine Şekib Avdagiç (İTO Başkanı) ile Mehmet Kadaifçiler atandı.

THY yönetiminde bayrak değişimi

THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Ahmet Bolat, daha önce de THY'de Strateji Geliştirme, Filo Planlama, Yatırım Yönetimi ve Ar-Ge'den Sorumlu Başkan olarak Ortaklığa 400'e yakın uçak satın alımı ile 150'ye yakın uçak kiralanmasının planlanması ve gerçekleştirilmesinde görev yapmıştı.

Haberin Devamı

Bolat, Turkish Cabin Interior AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Turkish HABOM AŞ ve SunExpress Havayolları Yönetim Kurulları Üyesi ve THY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. Ahmet Bolat uçak-körük ataması, petrol tanker taşımacılığı, şehirlerarası otobüs işletmeciliği gibi lojistik alanlarda projeler yürüttü, optimizasyon, sıralama ve çizelgeleme ve otomobil üretim hatları konularında birçok doktora, yüksek lisans tezleri yaptı ve bu alanlarda uluslararası yayınlarda çok sayıda makale yayınladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde sanayi mühendisliği alanında

lisans, Stanford Üniversitesi’nde yöneylem araştırması alanında yüksek lisans ve Michigan Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği alanında doktora yapan Ahmet Bolat'ın, profesörlük unvanı da bulunuyor. Bolat, 2 Mayıs 2018'den itibaren de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütüyor.