Ekonomi 'Turizmde hedefleri revize edeceğiz'

'Turizmde hedefleri revize edeceğiz'

21.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines fuarında konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “2019’da turizm hedeflerini birkaç kez revize edeceğiz” dedi

Turizmde hedefleri revize edeceğiz

Demirören Medya Grubu’nun ana medya sponsorluğunu üstlendiği ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines fuarı kapılarını açtı. Turizm Medya Grubu organizasyonuyla bu yıl 6’ncı kez kongre, toplantı ve etkinlik sektörünü bir araya getiren fuar, 22 Şubat’ta sona erecek. Fuarda, 41 ülkeden 254 MICE acentası ağırlanıyor.

Haberin Devamı

Açılışta konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “2019’da hedeflerimize ulaşacağımızdan eminiz hatta hedefleri birkaç kez pozitif yönde revize edeceğimiz de fuarlardaki geri dönüşlerden açıkça görülüyor” dedi.

Sezonu uzatmalıyız

Turist sayısını artırmanın yolunun sezonu uzatmak ve destinasyonları artırmak olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, geliri artırmanın yolunun da otel dışı harcamaların ve niş segmentteki turist sayısının artırılmasından geçtiğini ifade etti. Bağlıkaya, “MICE sektörü turizm gelirlerinin artırılmasında kilit role sahip. Yapılan araştırmalar mevsim sıkıntısı olmayan, bu segmentte seyahat gerçekleştirenlerin kitle turizminin neredeyse 3 katı harcama yaptığını gösteriyor. Uluslararası ses getirecek organizasyonların Türkiye’ye yeniden kazandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Farklı destinasyonlar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Turizm sektöründeki kaliteyi daha da artırarak turist sayısını istediğimiz hedefe ulaştırmak için Türk Hava Yolları (THY) ile birlikte farklı destinasyon arayışı ve roadshowlar ile ülkemizdeki kalitenin hak ettiği noktaya ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

THY Yurtiçi Satış Başkanı Emre Menevşe de hizmet kaliteleriyle her yıl milyonlarca turisti Türkiye’ye kazandırdıklarını ifade ederek, “124 ülkede 309 destinasyon il dünyanın en çok noktasına uçan hava yoluyuz. Yeni hat açılışlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Atılım yılı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, 2019’un kongre turizminde atılım yılı olacağını söyledi.

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de konaklama sektörünün sigortasının MICE organizasyonları olduğuna işaret etti.

Turizmde hedefleri revize edeceğiz

Turizme direkt uçuş dopingi

Antalya Havalimanı’ndan 13 ülkeye yıl boyunca direkt uçuş yapılacak. THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, “Geçmişte yazın uçardık, kışın seferlerimizi Rusya haricinde durdururduk, Kışın da seferlerimize devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Müfredatta yer almalı’

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, “Dünya ile rekabet edebilmek için bir yandan otel ve yatak diğer yandan ise eğitimli ve alanında yetkin personel eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Ön lisans ve lisans eğitimi konusunda son yıllarda önemli mesafeler alınsa da turizm sektöründe hızlı gelişim ve değişime bağlı müfredat içeriklerinin oluşturulamadığı, özellikle kongre sektörünün ayrı bir segment olarak müfredatta yer almadığını gözlemliyoruz” dedi.

Yüzde 30 pay

Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Onur Gözet ise “The ACE of MıCE Exhibition’ın sektöre yeni bir soluk yeni değerler kattığı için önem arz ettiğini düşünüyorum. Fuarın yerli ve yabancı turizm profesyonellerini bir araya getirerek ülke ve dünya turizmine katkı yapacak çalışmaları ve fikir alışverişine elverişli bir ortam sunduğu için desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

MICE sektörünün dünya turizm gelirlerinin yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, “Kongre turizminde kişi başı harcama düzeyi 2500 dolar. Ayrıca turizmin 12 aya yayılmasını sağlıyor” dedi.