Ekonomi Turizme dev yatırım

Turizme dev yatırım

07.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bu sezon için yapılan ünitelerle 2 milyar TL yatırım değerini aşan Antalya’nın dev turizm projesi ‘The Land Of Legends’, dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

Turizme dev yatırım

Antalya’daki en önemli turizm yatırımlarından The Land Of Legends (Efsaneler Diyarı), yeni sezonu yeni üniteleri ile karşılıyor. 2016 yılında açılan ve geçen yıl Dünya Su Parkları Birliği tarafından uluslararası alanda en iyi su parkı projesi seçilen The Land Of Legends, bu sezon yeni üniteler için yapılan 500 milyon TL’lik ek yatırımla toplamda 2 milyar TL yatırım değerini aştı. 100’ün üzerinde aktiviteye olanak sunan ve geçen sezon boyunca her gün ortalama 7 bin kişinin giriş yaptığı The Land of Legends’a, bu sezon yeni yatırımla birlikte günlük ortalama 15 binin üzerinde kişinin giriş yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

The Land of Legends Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “The Land of Legends, bölgemizde örneği olmayan bir proje olması açısından ülke turizmine büyük bir katma değer sağlıyor.

Turizme dev yatırım

Deniz, kum ve güneş üçgeninin dışında Türkiye’nin turizm ürünlerini çeşitlendirip sezonu uzatması bakımından bu projenin üzerine ciddi şekilde eğiliyoruz. Bu yıl faaliyete geçirdiğimiz yeni ünitelerle birlikte toplam yatırım tutarımız 2 milyar TL’yi aştı” dedi. Projenin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğini aktaran Tamince, şunları söyledi:

“Burası çok dinamik ve yaşayan bir destinasyon. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de yeni eklemelerimiz olacak. Şu anda paydaşlarımızla birlikte 3 bin kişiye istihdam yaratıyoruz. Projenin tüm etaplarını hayata geçirdiğimizde ülke turizmi 10 bin kişi istihdam eden Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük eğlence parkına sahip olacak. Hedefimiz, The Land of Legends markasını önümüzdeki yıllarda dünyanın farklı noktalarına taşıyarak büyütmek.”

Haberin Devamı

Turizme dev yatırım

41 su kaydırağı var

Eğlence alanları, temalı parklar, otel ve alışveriş alanlarının bulunduğu The Land Of Legends, yeni sezonla birlikte 61 metre yüksekliğe sahip ve saatte 115 kilometre hıza ulaşabilen dünyanın en büyük 5 roller-coaster’ından biri olan Hyper Coaster’ı devreye alıyor. Tema park bünyesindeki 41 kaydırak ve Typhoon Coaster ile de farklı konseptler tek çatı altında.

The Land of Legends’ın içinde yer alan Avrupa’nın en büyük çadır gösteri merkezi Chapito ise Shaman Dans gösterisi, Adrenalina Circus ve Wonderland on Ice gibi gösterilere ev sahipliği yapıyor. Çocuklara özel otel Kingdom’da da masallardan ilham alınarak tasarlanan odalar bulunuyor.