Ekonomi Türk şirketi yarım asırlık İtalyan firmasını satın aldı

Türk şirketi yarım asırlık İtalyan firmasını satın aldı

28.01.2013 - 16:12 | Son Güncellenme:

İnşaat ürünleri sektörünün önde gelen oyuncularından Ece Grubu, İtalya'nın köklü banyo markası ISVEA'yı satın aldı. Grup, banyo dolapları, armatür, akrilik ürünleri ile bilinen markadan yararlanarak Avrupa ve Türkiye'de büyümeyi planlıyor.

Türk şirketi yarım asırlık İtalyan firmasını satın aldı

Marka satın alma protokolü Ece Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve ISVEA CEO'su Mario Angelucci tarafından parafe edildi. İtalyan markanın Türkiye'de ve Avrupa'da önemli oranda büyüyeceğini bildiren Erdem Çenesiz, şunları ifade etti: "Tamamen yeni bir takım ve dağıtım kanalı ile faaliyette bulunacak olan ISVEA ile 5 sene içinde banyo alanından yüzde 10 oranında pay almayı hedefliyoruz. Türkiye operasyonu ISVEA EURASİA AŞ tarafından yürütülecek ISVEA'nın İtalya'da bulunan merkezi ise tasarım ve moda dünyasının kalbi Milano'da olacak. ISVEA'yı İtalya'dan satın alarak her iki anlamda da 'çizmeyi aşmış' bulunuyoruz." Protokolün imza törenine katılan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ise Türkiye'den şirketlerin uluslararası rekabet gücü bulunduğunu vurguladı. Hakkı Akil, "Türkiye'nin önemli aktörleri dünya devleri ile anılıyor. Ece Grubu'nun da İtalyan ISVEA'yı satın alarak yapmış olduğu atılım, bunun işaretidir. ISVEA markasının Ece bünyesinde daha büyük başarılar elde edeceğinden eminim. Bu satın almanın başka şirketlerimizi de İtalya'da marka satın alma konusunda yüreklendireceğini tahmin ediyorum." dedi.

ISVEA'NIN SERÜVENİ

Haberin Devamı

1962'de Angelucci ailesi tarafından Eusanio del Sangro'da vitrifiye seramik banyo ürünleri fabrikası olarak kurulan ISVEA, 1962-1970 döneminde ICA Industria Ceramica Abruzzese şirket unvanını aldı. 1970'den itibaren yönetimin ailenin ikinci kuşağına geçmesiyle CERAMICA ISVEA unvanı ile faaliyetlerine devam etti. 1990'ların ortasından itibaren sadece vitrifiye banyo seramikleriyle sınırlı kalmayan marka, toplam banyo ürünleri kavramıyla banyo dolapları, armatürler ve akrilik ürünleri de ürün portföyüne kattı; İtalyan tasarım ekolunu temsil eden banyo markaları arasında yerini aldı.