Ekonomi TV’ler: Mikro LED Evler: Temassız!

TV’ler: Mikro LED Evler: Temassız!

04.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CES 2022’de televizyon teknolojileri ve akıllı evlerin ağırlığı hissedilecek. Daha büyük, daha iyi görüntü sunan TV modellerini görüyor olacağız. Mikro LED’ler öne çıkacak.

TV’ler: Mikro LED Evler: Temassız

 

HANİFE BAŞ - ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Şovu (CES 2022), 5-7 Ocak tarihleri arasında açık kalacak. Fuar öncesinde medya tanıtımları başladı. Bu yıl pek çok marka fuara fiziksel olarak katılamayacağını duyurdu. Bu firmalar arasında Lenovo, Amazon, Twitter, General Motors, Intel, Google ve Microsoft var. Omicron varyantının yayılması nedeniyle de fuarın kapanışı 8 Ocak yerine 7 Ocak’a alındı.

Haberin Devamı

Bu yıl fuara her yıl olduğu gibi televizyon teknolojilerinin damga vurması bekleniyor. TV teknolojileri her yıl CES’i domine eder. Daha büyük, daha iyi görüntü sunan TV modellerini görüyor olacağız. Mikro LED, 8K TV’ler, belki 16K çözünürlükte olanlar da görücüye çıkarılabilir. Samsung, Sony, TCL, LG yeni modellerini lanse edecek.

Yeni laptoplar, akıllı ev sistemleri, akıllı telefonlar, giyilebilir teknoloji, kulaklıklar, sağlık teknolojisi, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri fuarda sergilenecek. Küçük startup’lar da teknolojileriyle öne çıkacak.

Intel, AMD ve Nvidia’nın da yeni işlemcilerini tanıtması bekleniyor. Intel’in oyun ve yüksek performanslı laptoplar için mobil işlemcilerini tanıtması olası görülüyor. AMD de Zen 4 Ryzen işlemcilerini tanıtacak.

Haberin Devamı

TV’ler: Mikro LED Evler: Temassız

Samsung, fuarda Mikro Led, Neo Qled ve lifestyle ekranlarını tanıtacağını duyurdu. Mikro LED ekranlar, 110, 101 ve 89 inç olmak üzere üç farklı ekran boyutu seçeneğine sahip. Bu teknoloji TV’lere, derinlik, canlı renkler, daha yüksek netlik ve kontrast getirecek. 2022 model Mikro LED, ünlü sanatçı ve tasarımcı Refik Anadol'un iki özel eseriyle sunuluyor. Samsung’un 2022 model Neo QLED’i, Neo Quantum işlemci ve görüntü teknolojisindeki gelişmeler ve ses özellikleri sayesinde mümkün olan en net görüntüleri ve en etkileyici sesi sağlıyor. TCL’nin de yeni 6 serisi Mini Led TV’sini duyurması bekleniyor. Bu seri geçen yılki TCL Series 8K’nın devamı olacak. Yer sorununu sıfıra indiren TCL X9 8K OD Zero Mini-LED TV’yi görebiliriz. TCL 30 cep telefonu serisi ve tablet modellerini de sergileyebilir. LG’nin esnek ekranlı televizyon serisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Fuarda ev elektroniği ürünleri öne çıkacak. Hijyen ihtiyacıyla temassız mutfak ve banyo teknolojileri ilgi çekecek. Kameralar daha iyi çözünürlük sunacak.

TV’ler: Mikro LED Evler: Temassız

Akıllı ayna söyle bana

Fuarda startup’lar da yeni icatlarını görücüye çıkaracak. Icon.AI’nin fuarda sergileyeceğini duyurduğu akıllı ayna Amazon Alexa bağlantısıyla hem müzik çalacak hem de sorularınızı cevaplayacak. Sesle kontrol edilebilen ayna evin kablosuz ağına bağlanabiliyor. Temassız kullanılabilen ayna,

Haberin Devamı

Alexa Voice’le kontrol edilebilecek.

Aynada hava durumu, haberler ve ev cihazlarının durumu da görülecek.

Dokunmatik ekranlar

Dokunmatik ekranlara bir hayli alıştık. Bu nedenle dokunmatik olmayan ekranların dokunmatik hale gelmesi de önem taşıyor. CES 2022’de sergilenecek V Board adlı sistem bütün ekranları dokunmatik hale getirmesiyle ilgi çekiyor. Bir kamera, kalem ve yazılımdan oluşuyor. Laptop ve televizyona bildirim yazmaya imkan verecek.