Ekonomi Üç şirketin halka arzına SPK onayı

Üç şirketin halka arzına SPK onayı

07.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), üç şirketin halka arzına onay verdi.

Üç şirketin halka arzına SPK onayı

SPK haftalık bültenine göre, MHR Gayrimenkul’ün 4.30 liradan, Dofer Yapı’nın 17.11 liradan ve Borlease Otomotiv’in 25.29 liradan halka arz başvurusu onaylandı. SPK, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ’nin 500 milyon liralık bedelli sermaye artırımına da onay verdi.

Haberin Devamı

48 siteye erişim engeli

SPK, Oyak Çimento Fabrikaları, Martı Otel İşletmeleri, Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret, Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tureks Turizm Taşımacılık, Petkim Petrokimya Holding, Galata Wind Enerji, Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret ve Aksa Enerji Üretim paylarında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak 1 gerçek kişiye 3 milyon 892 bin 770 lira, Metas Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık’ın incelemede tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle şirkete 872 bin 282 lira idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Kurul ayrıca Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 48 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.