Ekonomi Vakko’nun oteli geliyor

Vakko’nun oteli geliyor

18.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lüks hazırgiyim markası Vakko, otelcilik için kolları sıvadı. Bu yıl tekstil ve mağaza tarafında 110 milyon TL’yi aşkın yatırımı hayata geçiren Vakko Grup, 2022’nin ilk yarısında da İstanbul Nişantaşı’nda Vakko Hotel&Residence’ın kapılarını açacak. 120 milyon TL yatırım yapılacak otel 8 katlı ve 32 daireli olacak.

Vakko’nun oteli geliyor

Hanife BAŞ - Vakko Başkanı Cem Hakko, otelciliğin çocukluğundan bu yana hayali olduğunu belirterek, “Şimdi bu hayalim gerçek oluyor. Otelcilik alanında yatırımlarımızı devam ettirmeyi planlıyoruz. Başka şehirler ve yurtdışını düşünebiliriz. İşletmeci konusunda görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Vakko CEO’su Jaklin Güner de, Vakko’nun lüks anlayışını otelciliğe taşımayı hedeflediklerini dile getirerek, “Vakko Hotel&Residence Nişantaşı, samimi bir ev ruhu taşıyan büyük odalarıyla Vakko Home ile şıklaşan yaşam alanlarını yansıtacak. Vakko L’Atelier’nin Bistrot ve Patisserie’si rezidans misafirlerinin hizmetinde olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vakko’nun oteli geliyor

Grubun yeni yatırımlarını da açıklayan Güner, 192 mağazalarını yenilediklerini, 2021 içerisinde 31 yeni mağaza açtıklarını söyledi. Güner, “Çok yakında Galataport ve Downtown Bursa mağazalarımız açılacak” bilgisini verdi.

‘Kur bizi etkilemedi’

Kurlar ve artan maliyetlerle ilgili de Jaklin Güner, “Biz kendi markamızla üretim yapıyoruz. Maliyeti kendimiz belirliyoruz. O yüzden her gün fiyat değiştirmiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Tedarik konusunda öngörülerde bulunduklarını ve kumaş yatırımı yaparak avantaj sağladıklarını aktaran Güner, fiyatlarına enflasyonun altında zam yaptıklarını vurguladı. Güner, İstanbul’da Vakko’daki turist alışverişinin oranının ise yüzde 10-12 olduğunu belirtti.