Ekonomi WhatsApp krizi! Şirket ve Bakanlıktan ilk açıklama

WhatsApp krizi! Şirket ve Bakanlıktan ilk açıklama

25.10.2022 - 10:26 | Son Güncellenme:

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp Türkiye saati ile 10.00 sularında çöktü, saat 12.00 sularında ise erişim sağlandı. Firmadan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı DR. Ömer Fatih Sayan 'Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" açıklaması geldi.

WhatsApp krizi Şirket ve Bakanlıktan ilk açıklama

WhatsApp, kullanıcıları mesaj gönderedi ya da gönderdikleri mesajlara yanıt alamadı. Özellikle Whatsapp web ve grup sohbetlerinde mesajlar iletilemedi. Sabah saat 10'00da başlayan sorun  saat 11.50'ye kadar devam etti. Saat 12.00 sularında erişim sağlandı. 

Haberin Devamı

META'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bünyesinde Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi sosyal platformları barındıran Meta Sözcüsü, "Bazı kişilerin şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız ve mümkün olan en kısa sürede eski haline getirmek için çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

"GLOBAL KAYNAKLI KESİNTİ"

Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

Sayan açıklamasında ayrıca, "Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT'lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz" ifadelerini de yer verdi.

Haberin Devamı

WhatsApp krizi Şirket ve Bakanlıktan ilk açıklama