Ekonomi Yeni nesil süpürgeyle partikülleri yakalıyor

Yeni nesil süpürgeyle partikülleri yakalıyor

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dyson’ın global olarak tanıttığı kablosuz süpürgesi Dyson Gen5detect’in, yeni nesil Hyperdymium motora ve yüksek kaliteli temizlik performansı ve emiş gücüne sahip olduğu belirtildi.

Yeni nesil süpürgeyle partikülleri yakalıyor

Şirketten yapılan açıklamada, “Bugüne kadar araştırma, laboratuvar, uzman ekip ve üretim kapasitesine 350 milyon sterlinden fazla yatırım yapan Dyson, 2004 yılından bu yana kendi motor teknolojisini geliştiriyor. Önceki modellere göre daha küçük, hızlı ve güçlü olan motor, 135.000 devir sayısında dönerek bir Formula 1 motorundan dokuz kat daha hızlı çalışıyor” denildi. Dyson Gen5detect’in tüm makineyi kapsayan tamamen sızdırmaz HEPA filtreleme sistemine sahip olduğu belirtilirken, süpürgenin filtresinden yalnızca kirli hava geçtiği ve dışarıya temiz hava verildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Dyson Kurucusu ve Baş Mühendisi James Dyson, “Optik toz ışığı teknolojimiz, toz partikülü sayma ve boyutlandırma, öncü yeni motor ve tüm makine HEPA filtrasyonunun birleşimi, şimdiye kadarki en derin temizlik performansını elde etmenizi sağlıyor” dedi.

Dyson Zemin Bakım Kategorisi Başkan Yardımcısı Charlie Park ise “Gen5detect süpürgemizde, 0,1 mikron kadar küçük partiküllerinin bile makinede hapsolmasını sağlamak için HEPA filtreleme ile bir adım daha ileri gittik” diye konuştu.

‘Yazılım kritik rol oynuyor’

Dyson Yazılım Başkanı Chunrui Zhang konuya ilişkin açıklamasında, “Yazılım, Dyson’ın teknoloji yelpazesini güçlendirmede giderek daha kritik bir rol oynuyor: Gen5detect kablosuz süpürge hem Dyson’ın en gelişmiş kablosuz yazılım yönetim sistemine sahip hem de kullanıcılara gerçek zamanlı temizlik performansı sunarak evlerinin temizlik durumunu daha iyi anlamalarını sağlıyor” ifadelerini kullandı.