Dekorasyon Claustra: Komşularla arasına mesafe koymak isteyenler için

Claustra: Komşularla arasına mesafe koymak isteyenler için

11.08.2021 - 17:48 | Son Güncellenme:

Hem rüzgarlık hem de mahremiyet perdeleri, kafesler artık teras veya balkon çevresinde vazgeçilmezdir.

Claustra: Komşularla arasına mesafe koymak isteyenler için

 

Havalar güzelleşir güzelleşmez teras, arkadaşlarımızı ağırlamak için tercih ettiğimiz, yoğun bir çalışma gününden sonra biraz sakinleşmeyi tercih ettiğimiz, gençleri oyun oynarken görmekten hoşlandığımız yer oluyor. Ancak genellikle kontrol edilemeyen rüzgarlara, mahallenin ve caddenin yakınlığı nedeniyle meraklı gözlere maruz kalır.

Haberin Devamı

Dış mekân muhafazasının avantajları

Kafeslerin bir veya daha fazla tarafa montajı bu dezavantajların üstesinden gelir. Hem rüzgârdan hem de meraklı gözlerden sizi korurlar. İlkbahar ve sonbaharda dış mekân kullanımını genişleten bir mikro iklim yaratırlar. Bu kafesler, yemek alanı veya dinlenme alanı gibi farklı işlevlere ayrılmış yerleri de sınırlandırabilir. En büyük avantajları modüler olmalarıdır. Montajı yapılacak panolarda isteğe göre bir, iki, üç veya daha fazla modül mevcuttur. Ayrıca, farklı malzemelerde mevcut oldukları için gerçek bir dekoratif varlıktırlar: bambu, ahşap veya bitkiler, modaya uygun bir perde ile kendinizi şık bir şekilde meraklılardan gizleyin!

Claustra nasıl kurulur?

Haberin Devamı

Bir dış mekân muhafazası kurmadan önce birkaç unsur dikkate alınmalıdır. İlk olarak, sıkışık hissetmemek için doğru boyutu seçin. Ardından, bahçede ya da terasta dolaşımı engellemeyecek, hatta çok fazla gölgeli alan yaratmayacak ideal yeri bulun. Örneğin, bir duvarın uzantısına veya yeri olabildiğince iyi yapılandırmak için geometrik bir şekilde kurabilirsiniz. Biraz güvenlik sağlamak için kurulduktan sonra sağlam olduğundan emin olun.

Açık çıtalarla donatılan kafesler, havanın içeri sızmasına izin verirken rüzgarın kuvvetini kırar. Rüzgârdan kaçınmanın ve yazın göbeğinde terası yenilemenin iyi bir yolu. Yaz aylarında saksıları asmak için de kullanılabilirler ve böylece yerleştirilmesi ve çıkarılması kolay geçici dikey bitki örtüsü için destek olurlar.

Masif paneller de rüzgarlara ve çevreye karşı koruyucudurlar. Bazıları kesiklere sahiptir ve modele bağlı olarak teras stiliyle mükemmel uyum sağlamak için dekoratif panellerle birleştirilir.