Dekorasyon Dekorasyonunuzu geliştirmek için doğal bir karo nasıl seçilir?

Dekorasyonunuzu geliştirmek için doğal bir karo nasıl seçilir?

02.07.2021 - 17:27 | Son Güncellenme:

Evinizde biraz dekorasyon işi yapmak ister misiniz? Herkesin kendini iyi hissettiği incelikli bir uyum yakalayabilmek için iç ve dış mekanı farklı karolarla yeniden düşünmeye ne dersiniz? Zemine veya duvarlara, içeride veya bahçede kullanılabilecek iki doğal parke üzerinde bir incelememizi okuyabilirsiniz.

Dekorasyonunuzu geliştirmek için doğal bir karo nasıl seçilir

MAVİ TAŞ KAROLAR: ŞIK BİR DEKORASYONUN ZARİF YÖNÜ

Haberin Devamı

Mavi taş karo kompakt bir doğal kireçtaşıdır. Rengi gri-maviden siyaha değişir ve fosilleşmiş deniz kalıntıları ile karakterizedir. Kendisine “küçük granit” adını kazandıran ışıltılı görünümü, bu mikroskobik fosillerden kaynaklanmaktadır.

Bahçeler, yüzme havuzları ve dış duvarlar için bu taşı kullanabilirsiniz. Şekillendirilebilme kolaylığı, dış duvarları süslemesine, yumuşak ve şık havuz pervazları oluşturmasına veya kapınızdan bahçenizin kalbine giden bir yol döşemesine olanak tanır. 

TRAVERTENİ KEŞFEDİN: SICAK RENKLERE SAHİP BİR KARO

Birçoğumuz birbirine benzeyen iki karoyu karıştırıyoruz: traverten ve mermer. Traverten kaplıcalarda bulunan doğal bir taştır. Altın kuma yakın toprak tonları ile karakterizedir. Traverten, suyu dışarı atmasını sağlayan birçok ince delik ve kanala sahiptir.

Haberin Devamı

Dekorasyonunuzu geliştirmek için doğal bir karo nasıl seçilir

 TRAVERTENİN DAYANIKLI KALMASI NASIL SAĞLANIR?

Yumuşak olan traverten karolarla çalışmak kolaydır. Bu nedenle sürdürülebilirliğini sağlamak için bazı önlemlerin alınması gerekmektedir. Çizilmelere, zımpara kağıdı gibi aşındırıcı maddelere veya asit içeren sıvılara karşı hassastır. Traverteninizi beyaz sirke ile temizlemeyin! Ona zarar verebilirsin. Çıkarılması zor olduğu için lekelerden de kaçınılmalıdır.

Plajdan dönerseniz zemini iyice temizlemeyi unutmayın. Dikkatlice taşınan kum taneleri kırılgan karoları çizebilir. Ağır mobilyalarınız, saksılarınız veya metal dekoratif eşyalarınız varsa, bunları altına yerleştireceğiniz yumuşak raylar veya altlıklar ile donatın. Bu sayede cismin yere doğrudan temasından kaçınmış olursunuz.