Dekorasyon Duvar Kağıdı Modelleri (2021)

Duvar Kağıdı Modelleri (2021)

28.06.2021 - 13:17 | Son Güncellenme:

Duvar kağıdının avantajları nelerdir? Parçalara göre hangi modeli seçmeli? 2021 duvar kağıdı modelleri neler? Duvarlarınızı kaplamadan önce bilmeniz gereken pratik bilgiler burada.

Duvar Kağıdı Modelleri (2021)

Duvar kağıtları ev dekorasyonunda en etkili icatlardan bir tanesidir. Her dönem de farklı desenlerle moda olmaya devam ediyor. Peki duvar kağıtları türleri neler, hangileri hangi odalarda kullanılmalı?

Haberin Devamı

Vinil duvar kağıdı

Su geçirmez özelliği sayesinde özellikle nemli (mutfak, banyo) veya çocuk yatak odaları gibi kolay kirlenen odalar için uygundur. Fırçalanabilir ve yıkanabilir olan bu duvar kağıtları, hafif nemli bir süngerle basit bir silme ile kolayca temizlenir.

Duvar Kağıdı Modelleri (2021)

Kabartmalı duvar kağıtları
Her şeyden önce kalınlığı ve duvarlarınıza sunduğu malzeme etkileri ile öne çıkar. Biri desenli ve diğeri zaten yapıştırılmış iki kat kağıttan oluşur.

Hangi oda için hangi duvar kağıdı seçmelisiniz?

Nemli odalarda en iyi seçenek neme dayanıklı vinil duvar kağıdıdır.

Yoğun trafiğe maruz kalan odalarda geleneksel türden çok ince kağıtlardan kaçının. Aynı şekilde, duvarınız mükemmel bir şekilde düz değilse, çok ince kağıtlardan kaçınmak daha iyidir. Öte yandan, her iki seçenekte de çok kalın olan dokusuz bir malzemenin kullanılması, seviye farklarını silmeyi ve uyumlu duvarlar oluşturmayı mümkün kılar.

Haberin Devamı

Çocuk odalarında ise yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Farklı duvar kağıtlarını kombine edebilir, alt kısmı boyayarak çıtayla ayırdığınız üst alanları duvar kağıdıyla kaplayabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Modelleri (2021)

Duvar kağıdı miktarı nasıl ölçülür?

Başlamak için, iki uzunluk ve iki genişlik ekleyerek odanın çevresini ölçün (kapı veya pencere gibi açıklıkları çıkarmadan).

Şerit sayısını elde etmek için bu sayıyı iki ile çarpın.

Odanızın tavan yüksekliği 2,50 metre veya daha az ise, gereken rulo sayısını elde etmek için tek yapmanız gereken şerit sayısını dörde bölmektir. Dikkatli olun, bu yalnızca düz kağıt için geçerlidir.

Kağıdınızın desenleri varsa ve bu nedenle bağlantı gerektiriyorsa, şerit sayısını yalnızca üçe bölün.

2021 duvar kağıdı trendleri

2021 yılı ev dekorasyonunda doğadan esintilerin ağırlık kazandığı bir yıl olarak yaşanıyor. Duvar kağıtları da böylece çiçek açtı. İşte size ilham verebilecek bazı modeller…

Duvar Kağıdı Modelleri (2021)