Dekorasyon İskandinav mutfağı için lavabo nasıl seçilir?

İskandinav mutfağı için lavabo nasıl seçilir?

20.08.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:

Dünya çapında, İskandinav tarzı mutfaklarda giderek daha popüler hale geliyor. Bu tarz, koyu renkli raflar veya lavabo gibi daha belirgin detaylarla eşleştirilen açık renklere dayanmaktadır. İşte İskandinav mutfağı için lavabo nasıl seçilir?, sorusunun yanıtları…

İskandinav mutfağı için lavabo nasıl seçilir

 

Beyaz ve siyah

Haberin Devamı

Tamamen beyaz mobilyalar temiz görünüyor, ancak bir süre sonra alışıyorsunuz ve sıradanlaşıyor. Tamamen beyaz olacak bir mutfak için de durum aynı olacaktır. Kesinlikle zarif ve zamansız olacak ama - dediğimiz gibi - her zaman biraz eksik olacak. Farklı dokulara sahip koyu renk bir tezgah veya ada mutfağınızı mükemmelleştirmenizi sağlayacaktır. Birçok insan koyu kahverengi ve siyahı çok cesur renkler olarak görür ve gri, yeşil ve hatta koyu maviyi tercih eder. Ancak mutfağınızda siyah veya kahverenginin beyazla ne kadar zarif bir şekilde birleştiğine şaşıracaksınız.

İskandinav mutfağı için lavabo nasıl seçilir

Hangi lavabo seçilir?

Beyaz dolaplar ve koyu tezgah ile kontrast oluşturmak için gümüş bir lavabo yerine koyu bir lavabo seçin. Bir granit lavabo bu beklentileri mükemmel bir şekilde karşılayacaktır. Hassas bir cila sayesinde, sadece kendine özgü görünümünü elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda çok dayanıklı olacak (örneğin seramik lavabolara kıyasla) ve çok kullanışlı özelliklere sahip olacaktır. Kompozit malzemelerden yapılmış lavabolar biraz daha ucuz bir alternatiftir. Taş lavabolar gerçek bir moda vuruşudur. Mutfaklarını sadece birinci sınıf ekipmanlarla donatmak isteyenlerin tercihi kesinlikle taş lavabolar olacak. En iyi iç mimarların bu lavaboları sıklıkla kullanmaları boşuna değil.

Haberin Devamı

Zarif bir aksesuar olarak mutfak bataryası

Mutfak musluğunuzu seçerken, mutfak lavabonuzla aynı koyu renklerde eşleştirmeye dikkat edin. Altın veya bakır rengi bir musluk da çok şık görünecek.

Uygun aydınlatma

İskandinav mutfaklarına çok fazla modernlik ve ferahlık veren ışık olduğu için uygun aydınlatmanın sağlanması çok önemlidir. Büyük pencereler mükemmel bir çözümdür, ancak bir pencereniz yoksa, umutsuzluğa kapılmayın! İskandinavya’da (ve özellikle uzun kışlar boyunca) mutfaklar nispeten az ışık alırlar. Yöre halkı, zemine gömme lambalar, duvar kenarlarında sokak lambaları ve büyük avizeler kullanarak bu sorunu çözmeyi başardı. Önemli olan parlak bir ışık seçmektir!

İskandinav mutfaklarının bir başka benzersiz özelliği de tuğla şeklindeki karo zemindir. Alternatif olarak, tuğlaları açıkta bırakmak da mümkün olacaktır. Sonuç sadece muhteşem olacak. Ve böyle bir mutfakta yemekler nasıl hazırlanır? Tabii ki bir gülümseme ve iyi bir ruh hali ile!