Dekorasyon Küçük bir salon tasarlamak: Hatırlanması gereken 3 dekoratif fikir

Küçük bir salon tasarlamak: Hatırlanması gereken 3 dekoratif fikir

16.08.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Büyük şehirlerde konut büyüklükleri giderek azalıyor. Hepimizin geniş bir apartman dairesinde yaşama seçeneği olmadığı için, küçük alanlar düzenlemek için doğru fikirleri bulmak daha pratiktir. İşte size küçük bir salon tasarımı için uygulamaya koymanız için size 3 fikir veriyoruz.

Küçük bir salon tasarlamak: Hatırlanması gereken 3 dekoratif fikir

 

Doğru dekorasyon stilini bulmak

Haberin Devamı

Dekorasyona başlamadan önce, gerçek ihtiyaçlarınıza uygun stili bulmanız gerekecek. Farklı stiller arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız, evinizin alanını daha iyi düşünmek ve optimize etmek için bir iç mimar yardımı size faydalı olacaktır. Deneyimli profesyoneller size kişiye özel kompozisyonlar sunabilecektir. Öneriler, kişiliğinize, alışkanlıklarınıza, ihtiyacınız olan konfor düzeyine veya konforlu bir iç mekan algınıza bağlı olarak çeşitlendirilebilir. Bir iç mimar sizin aklınıza gelmeyen ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek düzenlemeler önerebilir. Rolü hem size destek olmak hem de alanı optimize etmek için çözümler sunmak olacaktır.

Doğru mobilya seçimi: küçük mobilyaların avantajı

Küçük alanınız varsa, mutlaka ölçekli mobilya arayışına girmeli, ağır ve hacimli mobilyalardan kaçınılmalısınız. Hacimli mobilyalar çok fazla yer kaplamasının yanı sıra ışığın geçmesini de engellerler. Mütevazı köşe kanepeler, yüksek kitaplıklar ve raflar, yerini daha hafif ve kolay taşınabilen modellere bırakacak. Küçük bir kanepe, çok işlevli bir sehpa ve iki yanda açık raflar bu küçük alanda yerini bulacak. Amaç, oturma alanınızın işlevselliğini optimize ederken yerden tasarruf etmektir.

Haberin Devamı

Küçük mobilyalar, odayı bunaltmama ve size rahatça hareket edebilmeniz için yeterli alan bırakma avantajına sahip olacaktır. Katlanabilir ve dönüştürülebilir modeller de küçük bir oturma odası için daha uygun olacaktır.

Bir boşluk hissi yaratın

Küçük bir salon mutlaka rahatsız edici veya kalabalık olmak zorunda değildir. Birkaç basit numara ile orada bir boşluk hissi yaratabilirsiniz.

Temiz bir stil, küçük bir alanla el ele gidecektir. Hacimleri vurgulamak ve odayı keyifli hale getirmek için ışığın geçişi üzerinde oynamak için dağınıklığı azaltın. Açık ahşap, yumuşak tonlar, doğal malzemeler hoş bir alan yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Aydınlatmaya önem vermeyi unutmayın. Küçük bir alan doğru ışık kaynaklarına ihtiyaç duyacaktır. Harici bir ışık kaynağına ek olarak, sarkıt lambalar, okuma lambaları veya masa lambaları sağlamak faydalı olabilir. Peri ışıkları da küçük bir oturma odasını dekore etmek için pratik alternatifler olarak öne çıkar.

Haberin Devamı

Odayı karıştırabilecek herhangi bir sahne veya nesne kümesini kaldırın. Farklı saklama alanları sunan mobilyalar, orada- burada duran belgeler, kitaplar, dergiler veya giysiler için bir yer bulmanızı sağlayacaktır.