Dekorasyon Küçük yemek odalarında yapılmaması gereken 5 hata

Küçük yemek odalarında yapılmaması gereken 5 hata

21.06.2021 - 11:08 | Son Güncellenme:

Yemek odanız küçük mü? İyi organize etmek için yapmamanız gereken 5 dekorasyon hatasına göz atmak ister misiniz?

Küçük yemek odalarında yapılmaması gereken 5 hata

Tüm yemek odaları geniş değildir. Küçük yemek odaları veya salonun bir kısmında oluşturulmuş küçük yemek alanlarında yapılmaması gereken bazı dekorasyon hataları var. Mekanı boşa harcamamak, yemek alanımızı ayrıştırmak ve güzel bir dekora sahip olduğumuzdan emin olmak için kaçınmanız gereken 5 hatayı yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Küçük, iyi döşenmiş bir yemek odası, büyük, kötü tasarlanmış bir odadan daha iyidir. Bu yaşam alanının merkezi bir unsuru olan masa, özenle seçilmelidir. Ne çok büyük ne de çok küçük olmak üzere doğru boyutlara sahip olmalıdır. Şekli, mevcut alana ve küçük yemek odanıza verdiğiniz faydaya bağlı olarak da önemlidir: kare veya yuvarlak, modüler veya değil. Çok fazla sandalye koymazsanız iyi edersiniz. Depolama alanı içeren bankları da tercih edebilirsiniz.

Küçük yemek odası: Başarılı bir dekor için ipuçlarımız

Tüm küçük odalarda olduğu gibi, hem duvarlarda, hem dekorda hem de mobilyalarda koyu tonların önerilmiyor. Bu nedenle, sarı ahşap gibi hafif ahşap bir masa tercih edin. Kanepeyi masaya yaslayarak veya çinili dolap gibi ışığın dolaşmasına izin verecek bir mobilyayla ayırarak yemek alanınızı belli edin.

Haberin Devamı

İşte kaçınmanız gereken hatalar:

1.Masayı mutlaka ortaya koymak

Bazı küçük yemek odalarında masanızı ortaya koymak hata olur. Bunun yerine köşeyi kullanın veya duvara yapıştırın. Misafir sayısı artarsa ​​merkeze alabilirsiniz.

2.Uygun olmayan boyutlara sahip bir masa

Gerçekten de, bir yemek odasının merkezi unsuru olan masanın boyutu önemlidir! Mevcut alanı dikkatlice ölçerek ve etrafındaki dolaşım alanını düşünerek buna dikkat edin. Yani artık heybetli modeller yok!

3.Masa şeklini yanlış seçmek

Kurduğunuz küçük yemek odasına bağlı olarak, masanın şeklini dikkatli bir şekilde seçmek zorunludur. Kare mi yuvarlak mı? Modüler mi değil mi? Düzenli olarak misafir davet edip etmemenize ve misafir sayınıza bağlı kararınızı verebilirsiniz.

4. Yanlış oturma birimleri seçmek

Özenle seçtiğiniz masadan sonra eşit derecede etkili oturma birimlerine geçelim. Yerden tasarruf sağlayan banklar veya bir duvarı kullanmanıza izin veren köşe mobilyalara yönelebilirsiniz. Ayrıca, günlük olarak kullanışlı değillerse sandalyeleri yığmaktan kaçının.

5. Kötü aydınlatma

Her odada olduğu gibi aydınlatma da ihmal edilemeyecek önemli bir yere sahiptir. İmkanınız varsa, çok düşük veya çok büyük olmayan bir tavan lambasını masanızın üzerine asın. Yoksa en azından bir yer lambasıyla yemek alanınızı aydınlatın.