Dekorasyon Yaz dekorasyonu doğadan ilham alıyor

Yaz dekorasyonu doğadan ilham alıyor

23.06.2021 - 15:56 | Son Güncellenme:

Mekanların tasarımı, güçlü bir aidiyet duygusu oluşturmanın gizli bir hazinesi gibi… Bu tasarıma has detaylar yapıya bir kimlik, bir özgünlük sağlıyor; mimari dünyasına yapı içinden yeni kapılar açıyor. Bu döneme ilişkin tasarım ipuçlarını, önerilerini ve popüler ürünleri bu hafta bizlere All About Design Marka Kurucusu İrem Boysanoğlu anlatıyor.

Yaz dekorasyonu doğadan ilham alıyor

Mimari, sanat ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren şirketin, oluşturduğu mekanlarda fonksiyonellik ve tasarım harmanlanıyor. Ayrıca Boysanoğlu’nun kendi yorumunu sanat eserleri, tekstil ve aksesuar ile bir araya getirdiğini görüyoruz. Son projelerinden biri olan ve Kezban Arca Batıbeki’nin ‘Kezban for All About Design’ tasarımları oldukça yankı bulmuştu. İrem Boysanoğlu, bu dönemin dekorasyonda vazgeçilmez unsurunun sanat, moda tasarım, seyahat ve farklı hobi alanlarındaki kitapların ‘Tacshen’ marka pleksi rahle ya da kendi üretimleri olan ahşap rahleler ile kombinlenen kitaplar olduğunu söyledi. Buna göre hem kendi evleri, hem de hediyelik olarak sıkça tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Bodrum’un seçtikleri…

Firmanın mevcutta Bodrum’da yaptığı villa projeleri özelinde bölge trendleri hakkında bilgiler veren İrem Boysanoğlu, “En çok kullandığımız ürünler dış mekan mobilyaları, büyük seramik saksılar ve içinde Bodrum’un faunasına uygun bitkiler, keten kumaşlardan yastıklar ve içine gömüldüğümüz rahatlıkta koltuklar. Rattan ya da bambu ürünleri, tavan pervaneleri ve hasır aksesuarları yazlık projelerimiz için Uzak Doğu’daki tedarikçilerimizden temin ediyoruz. Tavsiyem, bu tarz ürünler seçerken daha düz çizgide, kolay sıkılmayacağımız, uzun yıllar bizle beraber olabilecek, her gittiğimiz evde karşımıza çıkmayacak seçimler yapmaları!” diye konuşuyor.

 

Yaz dekorasyonu doğadan ilham alıyor

Sanat eserleri hep en başta

Bir mekanın her zaman baş tacı sanat eserleri oluyor. ‘Seyretmekten zevk alacağımız heykel, tablo, fotoğraf evimize ruh katıyor’ diyen İrem Boysanoğlu, “Bizim kendi mağazamızda en güçlü ürünümüz Kezban Arca Batıbeki ile yaptığımız işbirliğinden üretimi bize ait olan sehpa, küllük ve duvar tabakları... Sanata çok önem veren bir markayız; müşterilerimizin evini tasarlarken mutlaka onlara sanat danışmanlığı yapıyoruz, bazen onların elindeki eserlerin satışını gerçekleştirdiğimiz de oluyor” diyor.

Haberin Devamı

 

Yaz dekorasyonu doğadan ilham alıyor

Kumaşta öne çıkanlar

Firmanın özel ilgi alanı olan kumaş ve duvar kağıdında son trendler, doğal malzeme dokusunun öne çıktığını gösteriyor. Yaz sezonunda ArteWalls ve Eiffinger marka doğal malzemelerden tamamen el yapımı kağıtlar dikkat çekerken, aksesuar olarak her yaz olduğu gibi bu yıl da deniz kabukları, mercanlar çok fazla var. Boysanoğlu, “Dış mekan mobilyalarından Paola Lenti ve B&B markaları projelerde çok kullandığım markalar. İç mekan için yeni keşfim bu sezon ‘Edra’ markası oldu. Aydınlatma, yastık ve perde gibi detaylar güzel bir evi giydiren detaylar…” diyor.