Dekorasyon Yeşil ile ne renk uyumludur? Evde yeşili nasıl kullanabilirsiniz?

Yeşil ile ne renk uyumludur? Evde yeşili nasıl kullanabilirsiniz?

16.08.2021 - 17:31 | Son Güncellenme:

2021 yılının amiral gemisi rengi, yeşilin birçok tonu var. Hakiden anasona ve köknarlara kadar, çeşitleri duvarlarda, mobilyalarda ve hatta tekstillerde bulunabilir. Küçük dokunuşlarda veya duvar vurgusu olarak yeşil, evin tüm odalarına katılır ve onlara doğal bir his verir. Ancak tamamen yeşil bir dekorasyon istemiyorsanız, onu diğer tonlarla birleştirmeniz gerekiyor.

Yeşil ile ne renk uyumludur Evde yeşili nasıl kullanabilirsiniz

 

Peki, yeşille hangi renk bir arada olur? Mavi, sarı ve hatta pembe, iç mekânlarımızda onu vurgular. Evin odalarına uyumlu ve uyumlu bir görünüm kazandırmak için bu tonları nasıl karıştıracağınızı yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğayı eve getirmek için yeşilden iyisi yok!

Yeşil renk, derin ve orijinal karakteriyle, iç mekana benzersiz bir görünüm kazandırır. Çevreye yakın bu trendi organik malzemelerle ilişkilendirin. Bir odanın dekorasyonunu tamamlamak için yeşili diğer tonlarla birleştirin. Nötr ve açık tonlar onu doğal olarak tamamlarken, Klein mavisi veya siyah gibi daha belirgin renkler onu dengeler ve modernleştirir. Boya, mobilya veya yatak ve kanepeleri süsleyen minderler gibi aksesuarlarda onların zıtlarını buluşturun. Geometrik veya panoramik bir duvar kağıdında olduğu gibi, bir desen üzerinde birkaç tonu birleştirmek de mümkündür. Zevkleri çeşitlendirmek için yeşil tonlarıyla çeşitli yüzeylerde ve malzemelerde oynayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hangi yeşili seçmeli?

Artan yeşillik ihtiyacımız, kaçınılmaz olarak dekorasyonla olan ilişkimizi de etkiliyor. Daha yavaş bir yaşam tarzını benimsemek, mantıksal olarak organik malzemelerin (rattan, ahşap, seramik, pişmiş toprak) seçiminden ve aynı zamanda daha doğal renklerden geçer. Bu yüzden yeşil bir kaç mevsim zirveye çıktı... Her şeyden önce, yeşil, az çok yoğun nüansları sayesinde bir dizi olanak sunar: tıpkı bir yatak odasına layık daha rahat bir atmosfer gibi, bahçedeki gibi yumuşak bir evreni kolayca yaratabilir. En zoru, oturma odasını çağdaş bir yeşille kaplamak için adaçayı, nane, badem, liken ve hatta köknar arasında seçim yapmaktır.

Yeşil, iç mekanlarımızda baştan çıkarma işlevine devam ediyor. Ev bitkileri ve diğer kış bahçeleri trendinden cesaret alan renkler, rahat oturma odalarımıza bile sızdı. Her durumda, yeşil herkesin dünyasıyla kolayca ilişkilendirilebilir. Çünkü bu organik renge aşık olan sadece rustik estetik değildir. Bazen endüstriyel, bazen bohem vurgulara sahip çağdaş mekanlarda da yeşil kullanılabilir. Kadifemsi bir kanepe, bir hatta birkaç boyalı duvar veya ısmarlama bir aranjman ile yaşam alanlarınıza yeşil kıyafetler giydirebilirsiniz.

Yeşil ile ne renk uyumludur Evde yeşili nasıl kullanabilirsiniz