Dekorasyon Evinizin Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Evinizin Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Son Güncellenme:

.

Evinizin Aydınlatması Nasıl Olmalı

Aydınlatma, bir ev için en hayati konulardan biridir. Kötü bir aydınlatma uygulaması çok şık ve iddialı bir evi son derece vasat ve çirkin gösterebilir. Aynı şekilde iyi bir aydınlatma ile aslında pek de başarılı olmayan bir dekorasyonu çok daha iyi göstermek mümkündür. Dahası doğru aydınlatma “göstermekle” de kalmaz, aynı zamanda hissettirir. Işığın kendisinin de tıpkı renkler gibi hayatımızda nasıl doğrudan bir etkisi olduğunu hatırlatmakta yarar var. Zayıf, yetersiz veya yanlış konumlandırılmış bir ışık kaynağı sağlığımıza ve ruh halimize negatif etkide bulunabilecekken, gün ışığı ve yapay ışık kaynaklarını doğru bir şekilde kullanmak da gözle görülür bir pozitif etki bırakacaktır. Peki evinizin aydınlatması nasıl olmalı?

Haberin Devamı

Mutfakta hedef tezgâh ve mutfak adası

Forrester Architects

Evinizdeki her odanın ve her bölümün aydınlatma ihtiyacı farklıdır. Yatak odasında son derece yumuşak ve zayıf bir ışık yeterli olabiliyorken, çalışma odanızda göz sağlığınızı gözetecek güçlü bir aydınlatma kullanmak daha doğrudur. Evinizin mutfağını da bir anlamda bir çalışma odası olarak düşünebilirsiniz. Çünkü bu alanda da birtakım işler yapılmaktadır ve çeşitli kesici aletleri de içeren bu işler yüksek bir hassasiyet gerektirir. Bu yüzden özellikle mutfak tezgâhı ve varsa mutfak adasında hedefli ve güçlü bir aydınlatma tercih etmelisiniz. Mutfağın geri kalan bölümünü bu alanlara göre daha zayıf bir ışık seviyesinde tutarsanız da hoş bir kontrast oluşacaktır.

Yemek odasında özenli bir uygulama

London Townhouse The Silkroad Interior Design

Haberin Devamı

Yemek odaları genellikle ev halkının yalnızken kullandığı alanlar değildir. Bu odalarda daha ziyade misafir ağırlanır. Bu yüzden de yemek masasından çatal bıçak takımlarına kadar bir yemek odasındaki her şey özenle seçilir. Bu özeni aydınlatma tercihlerinizde de devam ettirmezseniz, büyük bir dikkatle dekore ettiğiniz yemek odasında misafirlerinizin gözünü alan veya temizlikten arta kalan birkaç küçük toz zerresinin havada uçuştuğunu gösteren bir aydınlatmayla baş başa kalabilirsiniz. Yemek odasında tercihen yumuşak ama güçlü bir aydınlatma tercih edilebilir. Doğrudan yemek masasına bakacak avize ve benzeri aydınlatma elemanı istemsizce bir tür kumarhane görüntüsü oluşturabilir. Bu yüzden daha dolaylı açıları tercih etmenizde yarar var.

Oturma odanızın kullanım amaçlarını dikkate alın

Pink Pug Design Interior

Oturma odaları hemen her evde en çok kullanılan alanların başında gelirler. Ancak her evdeki kullanım amaçları birbiriyle aynı olmayabilir. Örneğin bazı oturma odalarında televizyon neredeyse hiç kapanmazken, kimi aileler yalnızca belirli bir şey izlemek için televizyonu açarlar. Keza kitap ya da gazete okuma alışkanlığı da oturma odanızın kullanım şekillerinde belirleyicidir. Bu odada her şeyden önce göz sağlığınıza özen gösterecek kaliteli bir aydınlatma gerekir. Tavana gizlenmiş veya duvardan yansıtılmış ışık kaynakları iyi bir tercih olabilir. Ayrıca ışığınızın televizyonunuza göre çok zayıf kalmamasına da dikkat etmelisiniz. Aksi halde TV izlemek başlı başına yorucu bir hale gelebilir. Oturma odanızda okuma faaliyeti için özel bir köşeniz varsa bu alanda yine özel bir aydınlatma kullanmak iyi bir fikir olabilir. Prensip olarak zayıf bir ışıkta okuma yapmamaya özen göstermek de göz sağlığınız için önemlidir.

Haberin Devamı

Yatak odasında sakin ve huzurlu bir ortam

D.A Evi Kemerburgaz STİLART MOBİLYA DEKORASYON İMALAT.İNŞAAT TAAH. SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.

Yatak odanızda yumuşak ve görece zayıf bir ışık kaynağı tercih etmelisiniz. Gece ışığı yakmanız gerektiğinde sizi bir süreliğine kör etmeyecek bir güçte bir aydınlatma tercih etmeniz doğru olacaktır. Öte yandan yatak odasında kitap okumayı sevenlerdenseniz, yatak başlarınıza daha güçlü ve yattığınızdan yerden erişilebilir bir baş ucu lambası ya da abajur yerleştirebilirsiniz.

Banyoda bol ışık en doğrusu

Residence Esra Kazmirci Mimarlik

Banyonuz kendinizle baş başa kaldığınız mahrem bir alandır. Makyajınızı sileceğiniz, dişlerinizi fırçalayacağınız, kendinize aynada dikkatle bakacağınız bu alanda güçlü bir aydınlatma olmalıdır. Banyoda güçlü bir aydınlatma olması özellikle sabahları güne daha zinde ve keyifli başlamanıza da yardımcı olacaktır. Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:Homify